30 Eylül 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kiliste gönüllü dönüşte duygulandıran an

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kiliste gönüllü dönüşte duygulandıran an
Abone ol
Suriyeli Wael Anbar, Röportaj Sırasında Duvarda Asılı Bulunan Türk Bayrağını öperek Başına Koydu.

Suriye’de Esad rejiminin sona ermesinin ardından gönüllü dönüşler devam ederken, geri dönüş işlemlerinin yürütüldüğü Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda röportaj sırasında bir Suriyeli duvardaki Türk bayrağını öpüp başına koydu.

Kilis’te bir Suriyelinin Türk bayrağına gösterdiği saygı kameraya yansıdı. Suriye’de Esad rejiminin sona ermesinin ardından Türkiye’de yaşayan Suriyeli sığınmacıların gönüllü geri dönüşleri hız kesmeden devam ediyor. Geri dönüş işlemlerinin yürütüldüğü Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’ndaki Gönüllü Geri Dönüş Merkezi’nde Suriyeliler, gerekli işlemlerini tamamlayarak ülkelerine geçiş yapıyor.

Bursa’dan geldiğini ve Şam’a döneceğini belirten Suriyeli Wael Anbar, röportaj sırasında duvarda asılı bulunan Türk bayrağını öperek başına koydu.

10 yılı aşkın süredir Türkiye’de yaşadığını ifade eden Anbar, "Türkiye’yi çok seviyorum. Türk bayrağı benim başımın üstünde. Türkiye’den çok memnunum, Türkiye için ne söylesem az" dedi.

2013 yılında Humus’tan Türkiye’ye geldiğini belirten bir diğer Suriyeli Belal Shabalot, "Türkiye’de muhasebecilik yaptım, evlendim ve 3 kız çocuğum var. Türkiye çok iyi ve güzel bir ülke. Her şey için teşekkür ederiz. 12-13 yıl yaşadım ve çok memnun kaldım" diye konuştu.

Öte yandan, Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda gönüllü geri dönüşler gece saatlerinde de aralıksız sürüyor.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Önce bebeğini doğurdu sonra eşine can oldu: Böbreğimi verdim, kalbim bile olsa veririm Önceki Haber

Önce bebeğini doğurdu sonra eşine can ol...

Okul saldırısında yaralanan kızın annesi: Cenazesi dahi kılınmadı, layığını buldu Sonraki Haber

Okul saldırısında yaralanan kızın annesi...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar