160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kiliste depremde zarar gören caminin minareleri kontrollü şekilde yıkıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kiliste depremde zarar gören caminin minareleri kontrollü şekilde yıkıldı
Abone ol
500 EVLER HACI EKREM ÇETİN CAMİ'NİN ÇATLAYAN MİNARELERİ KONTROLLÜ ŞEKİLDE YIKILDI.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Kilis Merkez’de, 500 Evler Hacı Ekrem Çetin Cami’nin çatlayan minareleri kontrollü şekilde yıkıldı.


Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem 11 şehirde büyük yıkıma yol açtı. Kahramanmaraş ve Hatay başta olmak üzere birçok ilde binlerce bina yerle bir oldu. Kilis’te de deprem nedeniyle çok sayıda bina yıkıldı ve hasar gördü.


Kilis Merkez’de bulunan Hacı Ekrem Çetin Cami’nin minaresi 7.7 büyüklüğündeki şiddetli depremde hasar gördü ve minarede çatlaklar oluştu. Hasarlı minare, çevredeki binalar ve canlılar için risk taşıması nedeniyle ekipler tarafından güvelik önlemi alınarak kontrollü şekilde yıkıldı.


Kilis Belediyesi Fen İşleri Müdürü Azmi Dokuzluoğlu, "6 Şubat’ta ülkemizde yaşanan deprem sonrası hasar alan cami minarelerinin kontrollü şekilde yıkılmasına devam ediyoruz. Bu yıktığımız cami Kilis genelinde 13’üncü caminin minaresi. Yıkımlar bittikten sonra hemen enkazları kaldırarak Ramazan ayına ibadete açacağız’’ dedi.


Hasar gören caminin minaresine asılı olan Türk bayrağı, minare hasarlı olmasına rağmen Kilis Belediyesi çalışanları tarafından yıkım öncesi indirildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenalaşarak yere yığılan kadın hastanelik olduÖnceki Haber

Fenalaşarak yere yığılan kadın hastaneli...

Bakan Yanık: “Bu millet düştüğü yerden koşmaya başlayacak”Sonraki Haber

Bakan Yanık: “Bu millet düştüğü yerden k...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar