29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5459
EURO34.8943
ALTIN2441.5

Kilis'in Lezzet Harikası: Cennet Çamuru

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kilis'in Lezzet Harikası: Cennet Çamuru
Abone ol
Kilis mutfağının öne çıkan lezzetlerinden birisi olan 'cennet çamuru', kaymak ile Antep fıstığının muhteşem buluşmasıyla ortaya çıkan eşsiz bir tatlı olarak öne çıkıyor. Kilislilerin ve turistlerin favorisi haline gelen tatlı porsiyonu 90 TL’den satışa sunuluyor.

Kilis mutfağının öne çıkan lezzetlerinden biri olan 'cennet çamuru', kaymak ile Antep fıstığının muhteşem buluşmasıyla ortaya çıkan eşsiz bir tatlı olarak öne çıkıyor. Kilislilerin ve turistlerin favorisi haline gelen tatlı porsiyonu 90 TL’den satışa sunuluyor.

Kilis'te baklava ve kebap gibi geleneksel lezzetlere rakip olan 'cennet çamuru', kadayıf, kaymak ve Antep fıstığını bir araya getirerek damakları şenlendiriyor.

Bu benzersiz tatlı, Kilis mutfağının ve kültürünün vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda.

Günün her saatinde tüketilebilen 'cennet çamuru', özellikle yerli ve yabancı turistler arasında popülerlik kazanmaya başladı. 

Tatlıcılık sektöründe 30 yıllık bir deneyime sahip olan Baklava Ustası İlhan Kilimci, cennet çamurunu 8 yaşından itibaren babasıyla birlikte yaparak öğrendiğini ve bu lezzetin şehirde herkes tarafından sevilen bir tatlı olduğunu kaydetti.

Kadayıf, Kaymak ve Antep fıstığının muhteşem buluşması

 Cennet çamurunun içeriğinde bulunan fıstık, yağ, şeker, ve kadayıfın ustaca harmanlanmasıyla ortaya çıkan bu tatlı, üzerine eklenen kaymakla da lezzetini tamamlamaktadır.

Mehmet Ercan adlı bir ticaret adamı, Kilis'e haftada iki defa geldiğini ve her seferinde vazgeçemediği tek tatlının cennet çamuru olduğunu belirtiyor.

Bu özel tatlıyı şehre gelen herkesin denemesini ve tadına varmasını öneriyor.

Cennet çamurunun porsiyon fiyatının 90 TL olduğu belirtiliyor. Kilisli ustalar, her müşteriye özenle hazırladıkları tatlılarını, tartarak ve teraziye uygun bir şekilde servis ederek kalite standartlarına dikkat çekiyorlar. Bu lezzetli tatlı, Kilis'in gastronomik zenginliklerinden biri olarak kendine sağlam bir yer edinmiş gibi görünüyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karşılıksız çek ve senetlerle 17 milyon lira dolandırmışlar: 4 tutuklamaÖnceki Haber

Karşılıksız çek ve senetlerle 17 milyon...

Çeşme musluğunu hırsızlardan demir korkulukla koruyorlarSonraki Haber

Çeşme musluğunu hırsızlardan demir korku...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar