27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

KGK VE GGK bayrak değişimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
KGK VE GGK bayrak değişimi
Abone ol
Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği (tobb) Erzurum Il Genç Girişimciler Kurulu (ggk) Ve Il Kadın Girişimciler Kurulu (kgk) Yeni Icra Komitelerini Oluşturmasının Ardından, Aralarında Yaptıkları Seçimle De Başkanlarını Belirlediler.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Erzurum İl Genç Girişimciler Kurulu (GGK) ve İl Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) yeni icra komitelerini oluşturmasının ardından, aralarında yaptıkları seçimle de başkanlarını belirlediler.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ETSO) koordinasyonunda yapılan ve ETSO’nun yanı sıra Erzurum Ticaret Borsası (ETB), Oltu Ticaret ve Sanayi Odası ile Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası’ndan GGK ve KGK komite üyelerinin katıldığı başkanlık seçimlerine, önceki dönem İl KGK Başkanı Feride Eda Çalıkuşu ve İl GGK Başkanı Haktan Ömeroğlu da katıldı. ETSO Meclis Salonu’nda, Genel Sekreter Osman Ömeroğlu’nun koordinasyonunda gerçekleştirilen seçimde komite üyelerinin oylarıyla TOBB İl KGK Başkanlığı’na Kübra Alioğulları, TOBB İl GGK Başkanlığı’na da İsmail Suci seçildi.

Seçim sonrası ilk konuşmayı KGK Başkanlığı görevine seçilen Kübra Alioğulları yaptı. Konuşmasında, KGK İcra Komitesi üyelerine teşekkür eden Alioğulları, “Bugün TOBB Kadın Girişimciler Kurulu başkanı seçildiğim için onur duyuyorum. Beni bu göreve layık gören icra komitesinde bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İçinde yaşamış olduğumuz coğrafya ve kültür, Erzurum insanının ruhunu mücadeleci ve savaşçı kılıyor. Bu durum bölge kadınlarımıza hem avantaj hem de dezavantajlar oluşturmuştur. Bizler, bakış açımızı doğru kullanabilir, güç ve potansiyelimizi de doğru şekilde tespit edip, bilim ve teknoloji imkanlarını kullanarak faydalı projelere imza atabileceğimize inanıyorum. Ayrıca; kadın girişimci potansiyelini nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi ve daha donanımlı hale gelmesi amacıyla bir takım çalışmalar yaparak, girişimci ruhu olan kadınları girişimciliğe teşvik etmeyi ve cesaretlendirmeyi ve kadınlarımızdaki girişimcilik bilincini artırmayı, özellikle de dezavantajlı kadınların iş hayatındaki istihdamını artırıp, ekonomik özgürlüklerine destek olabilmeyi hedefliyoruz. Yeni dönemin, güçlü ve donanımlı yönetim kadromuz ve kurul üyelerimizle verimli ve keyifli bir dönem olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu. Alioğlu, önceki dönem KGK Başkanı Feride Ela Çalıkuşu’na ve İcra Komitesi üyelerine yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Programda daha sonra İl GGK Başkanı seçilen İsmail Suci konuştu. Yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulunan Suci de konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Önceki dönem başkanlarımıza ve yönetimlerine yapmış oldukları hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Şehrimizin ekonomik yapısının çatı kuruluşu Ticaret ve Sanayi Odamızın bünyesinde, gençlerimizin, şehrimize değer katacak ticari fikirlerini hayata geçirmek için maddi ve manevi anlamda destek olmak adına gerekli tüm adımları atacağız. Paydaş kurumlarımızla koordineli çalışarak yatırım fikirlerimizi en uygun hale dönüştürerek sanayileşme yolunda ciddi bir ivme kazanmak istiyoruz. Üniversitelerimiz, Teknokent ve kuluçka merkezlerimizde genç dimağların üretken potansiyellerini harekete geçirebilmek en büyük amaçlarımızdan birisi olacaktır.”

Konuşmasında, “Genç ve girişimci iş insanları olarak önümüzde ki yüzyıla hazırlanmak zorundayız” diyen Suci, “Ülkemizin coğrafi ve jeostratejik öneminin yanında memleket içerisinde de şehrimizin coğrafi ve jeostratejik önemi vardır. Asya ve Avrupa arasında bulunan ülkemiz gerek Uzakdoğu ve gerekse Türk dünyası açısından önemli bir durak ve geçiş noktasıdır. Kadim şehrimiz Erzurum ise bunun kavşak noktalarından birisidir. İşte bu vizyonla bizde Erzurumlu genç iş insanları olarak ülkemizin ortaya koymuş olduğu bu vizyonu paylaşacağız. Şehrimizin gelecekte hak ettiği konuma gelmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstererek ülke sathında pozitif olarak ayrışması için üstün gayretler göstereceğiz. Bu konuda gerek şehrimizin potansiyeli gerekse bizden öncekilerin gayretlerini harmanlayıp bayrağı daha üst seviyeye taşıyacağımıza inancım tamdır” şeklinde konuştu.

Toplantıda, eski Başkanlar Feride Eda Çalıkuşu ve Haktan Ömeroğlu da birer konuşma yaptılar. Konuşmalarında, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Oda yöneticilerine ve aynı dönem görev yaptıkları komite üyelerine teşekkür eden Çalıkuşu ve Ömeroğlu, katılımcılara hem geçmiş dönemde yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdiler hem de yeni dönemde yapılabilecek çalışmalar hakkında tavsiyelerde bulundular.

Görev devir-teslimi yapıldı

TOBB Genç ve Kadın Girişimcilerin yeni ve eski başkanları daha sonra ETSO’yu ziyarete gelen eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Milletvekili Selami Altınok, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, Meclis Başkanı Gökhan Yılmaz ve komite üyelerinin katıldığı bir törenle görev devir-teslimi yaptı.

Törende konuşan Başkan Özakalın, hem GGK hem de KGK’nın yeni dönem başkanlarını tebrik ederek, başarı dileğinde bulundu. Haktan Ömeroğlu’na ve Feride Eda Çalıkuşu’na da hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başkan Özakalın, yeni dönemde hem Kadın Girişimciler Kurulu hem de Genç Girişimciler Kurulu’nun yapacakları çalışmalar ve yürütecekleri projelerle genç ve kadın girişimcilere yeni ufuklar açacağına inandığını ifade ederek, bu konuda hem TOBB’un hem de ETSO yönetiminin kendilerine desteği sürdüreceğini söyledi.

Törende daha sonra konuşan AK Parti Milletvekili Selami Altınok da, gençlerin ve özellikle kadın girişimcilerin çalışma hayatında ve iş dünyasında daha fazla aktif rol üstlenmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, kadın ve genç girişimcilerin yapacakları her türlü çalışmada yanlarında yer alacaklarını ve işlerini kolaylaştırmak için çaba göstereceklerini vurguladı.

Törende, AK Parti Milletvekili Selami Altınok ve Başkan Özakalın görevlerini yeni başkanlara devreden Haktan Ömeroğlu ve Feride Eda Çalıkuşu’na hizmetlerinin anısına birer plaket verdi. Yeni KGK Başkanı Kübra Alioğulları ve GGK Başkanı İsmail Suci de Çalıkuşu ve Ömeroğlu’na çiçek takdim ettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beylikdüzünde kedilere mama vermek isterken kuyuya düşerek öldüÖnceki Haber

Beylikdüzünde kedilere mama vermek ister...

ESOGÜde 100. yıl Exlibris haftası etkinlikleri başladıSonraki Haber

ESOGÜde 100. yıl Exlibris haftası etkinl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar