160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kepezde üreterek öğreniyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kepezde üreterek öğreniyorlar
Abone ol
Antalya Bilim Merkezi Fen Bilimleri Atölyesine Katılan öğrenciler, Günlük Hayatta Kullandıkları Ihtiyaçlarını üreterek Nasıl Yapıldığını Keşfediyor.

Antalya Bilim Merkezi fen bilimleri atölyesine katılan öğrenciler, günlük hayatta kullandıkları ihtiyaçlarını üreterek nasıl yapıldığını keşfediyor.

Kepez Belediyesi Antalya Bilim Merkezi’nin atölyelerine gelen öğrenciler, çeşitli üretimler yaparken aynı zamanda etkili düşünme yollarını ve problem çözme yeteneklerini de geliştiriyor. Pazartesi hariç her gün sabah ve öğleden sonra atölyeleri olan merkezdeki fen bilimlerini tercih eden çocuklar, laboratuvar tekniklerini kullanarak florürsüz diş macunu, parabensiz şampuan, kokulu mum ve sabun gibi günlük hayatta kullandıklarını ihtiyaç malzemelerini üretiyor.

Düşünme becerisi kazanıyorlar

Yaptıklarını sevdiklerine hediye etmenin heyecanını yaşayan katılımcılar, bu sayede bilimsel çalışmaların nasıl yapıldığını da öğreniyor. Bilimsel süreç becerilerini ile birlikte üst düzey düşünme becerilerini de geliştiren çocuklar, bilimin temelini oluşturan terimleri öğreniyor. Eğlenirken öğrenen bilimin müdavimleri, ilgilerini çeken laboratuvar malzemelerini lise düzeyinde karşılarına çıkmadan önce deneyimleme fırsatı buluyorlar.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sökede defne yaprağı işleme sektör toplantısı yapıldıÖnceki Haber

Sökede defne yaprağı işleme sektör topla...

Ve Ekmeğe Beklenen Zam Geldi…Sonraki Haber

Ve Ekmeğe Beklenen Zam Geldi…

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar