160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kdz. Ereğli OSBnin büyütülmesi için acele kamulaştırma kararı alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kdz. Ereğli OSBnin büyütülmesi için acele kamulaştırma kararı alındı
Abone ol
RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARLARINA GÖRE, ZONGULDAK, SAKARYA, KOCAELİ, RİZE VE BALIKESİR'DEKİ BAZI ALANLARIN ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILMASI VE RİZE'NİN İYİDERE İLÇESİNDE BAZI TAŞINMAZLARIN ACELE KAMULAŞTIRILMASINA KARAR VERİLDİ.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, Zonguldak, Sakarya, Kocaeli, Rize ve Balıkesir’deki bazı alanların orman sınırları dışına çıkarılması ve Rize’nin İyidere ilçesinde bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına karar verildi.


Karara göre, Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Hamzafakıhlı, Sakarya’nın Hendek ilçesi Akova, Kocaeli’nin Körfez ilçesi Çamlıtepe ve İzmit ilçesi Yenimahalle (Arızlı), Rize’nin İkizdere ilçesi Diktaş ile Balıkesir’in Karesi ilçesi Kabakdere mahallelerindeki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.


Kararda, orman sınırları dışına çıkarılan alanların iki katından az olmamak üzere, devletin hüküm ve tasarrufu altında veya Hazine’nin özel mülkiyetinde bulunan taşınmazlardan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (Milli Emlak Genel Müdürlüğü) tarafından Orman Genel Müdürlüğüne orman tesis etmek üzere tahsis yapılacağı belirtildi.


Kdz. Ereğli Hamzafakıhlı Mahallesi’nde toplamda 2 milyon 309 bin 507,80 metre kare alan orman statüsünden çıkartılarak 2B içersine alındı. Söz konusu alanan öncelikle üzerinde kullanıcı olarak tespit edilenlere satışının gerçekleşeceği belirtildi. Kdz. Ereğli ilçesinde mevcut OSB’nin genişletilmesi için yapılan acele kamulaştırma da TAT Metal başta olmak üzere bölgede yatırımı bulunan bazı sanayi kuruluşlarının daha da büyütülerek istihdamı artırmalarının hedeflendiği öğrenildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gönende zabıta ekiplerinden denetlemeÖnceki Haber

Gönende zabıta ekiplerinden denetleme

Silivride kaçak tütün ve sigara imalatı yapan 4 şahıs yakalandıSonraki Haber

Silivride kaçak tütün ve sigara imalatı...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar