16 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5139
EURO34.5401
ALTIN2494.1

Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Bahçacıoğlu:

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Bahçacıoğlu:
Abone ol
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN SEL FELAKETİNİN YAŞANDIĞI KASTAMONU’DA 72 MİLYON LİRALIK YATIRIM YAPILACAĞI AÇIKLANDI. KASTAMONU İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ CENGİZ BAHÇACIOĞLU, 27 HAZİRAN’DA YAŞANAN SEL FELAKETİNDE ZARAR GÖREN OKULLARIN ONARIM VE TADİLATLARINA HIZLI BİR ŞEKİLDE BAŞLADIKLARINI BELİRTEREK, OKULLARIN EYLÜL AYINA EĞİTİM-ÖĞRETİME YETİŞTİRİLECEĞİNİ KAYDETTİ.

Kastamonu’da, 27 Haziran’da yaşanan sel felaketinde zarar gören okullardaki onarım ve tadilat çalışmalarının yeni eğitim-öğretim döneminden önce tamamlanmasının hedeflendiğini söyleyen Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, "14 milyon TL’lik onarım çalışması, 72 milyon TL’lik yeni yatırımımız devam ediyor” dedi.


Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, 27 Haziran’da yaşanan sel felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Geçen yılki ve 27 Haziran’daki selde zarar gören okullardaki çalışmaların devam ettiğini belirten Bahçacıoğlu, 14 milyon TL’lik onarım çalışması ve 72 milyon TL’lik yeni yatırımların sürdürüldüğünü kaydetti.



"Okullarımızı ön görülen sürede tamamlamayı planlıyoruz"


Selden zarar gören okullardaki çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirten Bahçacıoğlu, “Geçen yıl 11 Ağustos’ta ilimizde meydana gelen sel afetinde devletimizin dirayetli duruşu, Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla yaralar hızlı bir şekilde sarılmaya başlandı ve artık sonuna geldi. Bozkurt ilçemizde yıkılan okullarımız, yüz yataklı pansiyonumuz ve 12 derslikli ortaokulumuzda inşaatlarımız başladı. İnşallah Eylül ayında tamamlanacak. Yine yapımı devam eden anaokulumuzda da çalışmalar bitecek. Abana’da 8 derslikle lisemizin ihalesi 29 Temmuz’da gerçekleştirilecek. 12 derslikli ortaokulumuz ihale edildi, çalışmalar başladı. İnebolu’nun Özlüce köyündeki okulu onardık, diğer ilçelerimizde selden zarar gören okullar hızlı bir şekilde onarılarak eğitime öğretime yetiştirilmişti. An itibariyle çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Herhangi bir aksaklık ve eksiklik yoktur. Planladığımız hedefler doğrultusunda okullarımızı ön görülen sürede tamamlamayı planlıyoruz. Bu çalışmalarımız çerçevesinde 14 milyon TL’lik onarım çalışması, 72 milyon TL’lik yeni yatırımımız devam ediyor” dedi.



“Geçtiğimiz yıla oranla daha geniş bir alana yayıldı”


Sel sularının tarım alanlarında geniş bir alana yayıldığını ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu ise, “Bu sene yaşanan sel felaketi tarım anlamına baktığımızda geçtiğimiz yıla oranla daha geniş bir alana yayıldı. Geçen sene sadece sahil kesimiyle sınırlı kalmıştı. Geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinden kalan bir yardım ödememiz kalmadı. Bütün hasarlar ödendi. Bu sene de çalışmalarımız devam ediyor. Geniş bir saha biraz zaman alacak ama çokta uzatmadan tespitlerimizi yapıp gerek Cumhurbaşkanlığı Acil Yardım Ödeneği, gerek AFAD’dan gelen ödenekle bu zararlarda vatandaşlarımıza ödenecek” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
QNET, evsiz ve yoksul bireylere gıda dağıtımı çalışmalarında yer aldıÖnceki Haber

QNET, evsiz ve yoksul bireylere gıda dağ...

Trabzonda denizde boğulan genç 4 gün sonra bulunduSonraki Haber

Trabzonda denizde boğulan genç 4 gün son...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar