160x600
25 November, 2025, Tuesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Kartepede tarihe yolculuk

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kartepede tarihe yolculuk
Abone ol
Kartepe'de Hayata Geçirilen 150 Eserin Sergilendiği özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi, Vatandaşların Beğenisini Topluyor.

Kartepe’de hayata geçirilen 150 eserin sergilendiği Özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi’ni ziyaret eden öğrenciler adeta tarihe yolculuk yaptı.

Kartepe’nin tarih turizmini canlandırmak ve geçmiş değerleri gelecekle buluşturmak amacıyla Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde hizmete açılan Özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi, hem yetişkinlerden hem de çocuklardan büyük ilgi görüyor.

Bu çerçevede, müzeye gelen İstasyon İlkokulu ve Maşukiye Anadolu Lisesi öğrencileri adeta tarihe yolculuk yaptı. Özel Osmanlı Günlük Yaşam Müzesi’nde bulunan tarihi eserleri dikkatle inceleyen öğrenciler, daha sonra II. Abdülhamid Han tarafından yaptırılan tarihi Hikmetiye Camisini gezdi.

Sergi alanında Osmanlı’da ata sporları (güreş, avcılık, kemankeşlik, binicilik), silahlar, sofra (kap, tepsi, kaşık vb.), para, sikke, giyim, kuşam, ibadet, kahve kültürü gibi günlük yaşamı anlatan eserlerin yer aldığı 150 eser sergileniyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rektör Prof. Dr. Budak: 2024 yılını ‘Ege Üniversitesine Vefa Yılı ilan ediyorum Önceki Haber

Rektör Prof. Dr. Budak: 2024 yılını ‘Ege...

Kalp krizi geçiren polis memuru törenle memleketine uğurlandı Sonraki Haber

Kalp krizi geçiren polis memuru törenle...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar