19 Ekim 2026, Pazartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Karadeniz Ereğlide yerel gazeteler ve kent arşivlerine yoğun ilgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karadeniz Ereğlide yerel gazeteler ve kent arşivlerine yoğun ilgi
Abone ol
Zonguldak’ın Ereğli Ilçesinde Bulunan Halk Kütüphanesi, Yerel Tarih Ve Kültüre Ilgi Duyan Vatandaşların Uğrak Noktası Haline Geldi. özellikle Geçmiş Yıllara Ait Yerel Gazeteler Ile Kent Arşivleri Büyük Ilgi Görüyor.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bulunan Halk Kütüphanesi, yerel tarih ve kültüre ilgi duyan vatandaşların uğrak noktası haline geldi. Özellikle geçmiş yıllara ait yerel gazeteler ile kent arşivleri büyük ilgi görüyor.

Sabahın erken saatlerinden akşam saatlerine kadar yüzlerce kişinin ziyaret ettiği modern kütüphanede yaklaşık 40 bin kitap bulunuyor. Kültür Bakanlığı’nın prestij eserlerine ayrılan özel bir bölümün yanı sıra, Kdz. Ereğli’de kürek sporunun tarihini anlatan "Kürek Geçmişi" köşesi, Çanakkale Savaşları’nın en yaşlı gazisi Hüseyin Kaçmaz adına oluşturulan Çanakkale kitaplığı, Atatürk köşesi, TÜBİTAK yayınları, kent kitaplığı ve dijital kaynaklarla zenginleştirilen bir yapı yer alıyor.

Kütüphane aynı anda 100 kişiye hizmet verebilecek kapasitede. Öğrenciler burada ders çalışabiliyor, sınavlarına hazırlanabiliyor ve araştırma yapabiliyor. Çocuklar için özel olarak tasarlanmış alanlar ile bilgisayarlı çalışma ortamları da ilgi görüyor.

Kütüphane Müdürü Asude Yener ve personelinin güler yüzlü yaklaşımı ise ziyaretçilerin memnuniyetini artırıyor. Vatandaşlar, sağlanan imkanlar ve gösterilen ilgiden son derece memnun olduklarını ifade ettiler.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Adıyaman MOTOFESTte hazırlanıyor Önceki Haber

Adıyaman MOTOFESTte hazırlanıyor

TÖMERde 23 Nisan kutlaması Sonraki Haber

TÖMERde 23 Nisan kutlaması

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar