160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Karaca Mağarasında emeklilere yüzde 21 indirim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Karaca Mağarasında emeklilere yüzde 21 indirim
Abone ol
Gümüşhane'nin Yer Altı Sarayı Olan Dünyaca ünlü Karaca Mağarasında Emeklilere Yönelik Giriş ücretlerinde Yüzde 21 Indirim Uygulanıyor. Karaca Mağarası, Kentte Emeklilere Indirim Uygulanan Tek Turistik Tesis Olma özelliği Taşıyor.

Gümüşhane’nin yer altı sarayı olan dünyaca ünlü Karaca Mağarasında emeklilere yönelik giriş ücretlerinde yüzde 21 indirim uygulanıyor. Karaca Mağarası, kentte emeklilere indirim uygulanan tek turistik tesis olma özelliği taşıyor.

Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sınırlarında yer alan ve İl Özel İdaresi’nin şirketi tarafından işletilen dünyaca ünlü damlataşı mağarası Karaca Mağarasında Emekliler Yılı nedeniyle özel indirim uygulanıyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın Emekliler Yılı genelgesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumuyla yapılan protokolle birlikte fiyat tarifesinde emeklilere yönelik yüzde 21 indirim sağlanırken, yeni tarifeyle birlikte sivil vatandaş için 70 TL olan Karaca Mağarası giriş ücreti emeklilere özel 55 TL olarak uygulanıyor.

Vatandaşların mağara girişinde fiyat tarifesinde "Emekli" ibaresi gördüğündeki şaşkınlıkları yüzlerine yansırken, birçok emekli "Emekliliğimiz ilk defa burada işe yaradı" yorumları yapıyor.

Türkiye’nin en önemli damlataşı mağaralarından biri olarak bilinen, sarkıt, dikit ve diğer jeolojik oluşumlarıyla büyüleyici bir atmosfere sahip olan Karaca Mağarası özellikle yaz aylarında serinlemek isteyenler için ideal bir kaçış noktası oluyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gümüşhane İl Özel İdaresi ekipleri yangını önledi Önceki Haber

Gümüşhane İl Özel İdaresi ekipleri yangı...

AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörlerinden Başkan Büyükkılıça ziyaret Sonraki Haber

AK Parti Genel Merkez İl Koordinatörleri...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar