160x600
05 Temmuz, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kahramanmaraşta en yoğun bulvar deprem sonrası sessizliğe büründü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraşta en yoğun bulvar deprem sonrası sessizliğe büründü
Abone ol
Kahramanmaraş’ta 7.7 Ve 7.6 Büyüklüğünde Meydana Gelen Yıkıcı Deprem Sonrası Enkaz Kaldırma çalışmalarının Ardından şehrin En Işlek Noktalarından Birisi Olan Hükümet Bulvarı Yerini Sessizliğe Bıraktı.

Kahramanmaraş’ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen yıkıcı deprem sonrası enkaz kaldırma çalışmalarının ardından şehrin en işlek noktalarından birisi olan Hükümet Bulvarı sessizliğe büründü.

İsmetpaşa Mahallesi Hükümet Bulvarı 6 Şubat depremlerinden önce insanların sıkça ziyaret ettiği ve vakit geçirdiği bölgelerden biriydi. Şehrin merkezinde bulunan bu alanda çok sayıda iş yeri, sivil toplum kuruluşlarının şubeleri ve insanların yaşamlarını sürdürdüğü evler yer alıyordu. Halk arasında merkez otobüs durağı olarak bilinen bölgeden, kentin 4 bir yanına şehir içi otobüs seferleri düzenlenir, merkezde işi olanlar bu alana uğramadan geçmezdi.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde meydana gelen yıkıcı deprem sonrası hükümet bulvarında çok sayıda bina yıkıldı. Ağır hasar alan binaların yıkımı sonrası şehrin en işlek noktalarından birisi olan Hükümet Bulvarı yerini sessizliğe bıraktı.

İsmetpaşa Mahallesinde bulunan bu alana depremden sonra ikinci kez geldiğini söyleyen Ayşe Yıldırım, “Buranın neresi olduğunu inan ki doğma büyüme Kahramanmaraşlıyım ama tanıyamadım. Çok üzüldüm. Torunu birisine soralım dedi ama kimse yok insanlar çekilmiş. Çok cenazelerimiz oldu, çok üzüldük. Ama şimdi buralara baktığımda daha da çok üzülüyorum. Enkazların kalkmasından sonra çok bomboş olmuş” dedi.

Kendi evlerinin yolunu bulamayacak derecede acılar yaşadıklarını aktaran Soner Keşgek ise “Acılar büyük. Kahramanmaraş’ımız yok oldu. Baktığın zaman kendi evinizi bulamayacak derecede şeyler yaşadık. Görüyorsunuz işte kervan geçmez oldu. Burası Kahramanmaraş’ın merkez otobüs durağıydı. Burada İğne atsan yere düşmezdi. Şuanda araçların park alanı oldu. insan geçmez oldu” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kars 36 Spor hazırlıklarına devam ediyorÖnceki Haber

Kars 36 Spor hazırlıklarına devam ediyor

Çocuklarıyla birlikte orman yolunu temizlediSonraki Haber

Çocuklarıyla birlikte orman yolunu temiz...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar