28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3457
EURO35.1224
ALTIN2307.2

Kahramanmaraş’ta arazileri baraj altında kalan vatandaşlar için yapılan evler depremde zarar görmedi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş’ta arazileri baraj altında kalan vatandaşlar için yapılan evler depremde zarar görmedi
Abone ol
Göksun ilçesinde yöresel köy mimarisine uygun olarak yapılan binalar, depremlere direnirken mahallenin eski yerleşim yerinde bulunan konutların ise büyük bölümü yıkıldı ya da ağır hasar gördü

Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde Adatepe Barajı'nın inşa sürecinde hak kaybına uğrayan vatandaşlar için yapılan konutlar depremde hasar görmezken mahallenin eski yerleşim alanındaki yapılarda yıkım büyük oldu.

Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler, Göksun ilçesinde çok sayıda ev ve iş yerine zarar verdi.

Gücüksu Mahallesi'nde ikamet eden ve Adatepe Barajı nedeniyle arazileri kamulaştırılan hak sahiplerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 65 konut yapıldı.

Yöresel köy mimarisine uygun olarak yapılan bu binalar, depremlere direnirken mahallenin eski yerleşim yerinde bulunan konutların ise büyük bölümü yıkıldı ya da ağır hasar gördü.

Gücüksu Mahalle Muhtarı İsmail Özden, AA muhabirine, köyün eski yapılarının büyük oranda zarar gördüğünü ifade etti.

Kerpiç evlerin tamamının yıkıldığını anlatan Özden, "Demek ki yapı sağlam olmazsa insan da ölüyor, yapı da yıkılıyor. Demek ki sağlam yapılırsa bir şey olmuyormuş. Atadan, dededen kalan kerpiç evlerin tamamı yıkıldı.

170 ev yerle bir oldu. 4 insanımız öldü. 350 hayvanımız telef oldu. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz, hava şartları da çok perişan etti bizi." dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından baraj altında ev ve arazileri kalanlara 65 yeni ev yapıldığını, 2017'de bu evlere yerleştiklerini dile getiren Özden, "Bu konutlarda hiçbir hasar yok.

Devletimiz sağ olsun cüzi bir rakamla verdi. Vatandaşlarımız da memnun. Bu evlerde olanlarda sıkıntı yok. Bu evlerde vatandaşlarımız oturmaya devam ediyor." diye konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Nilüfer Belediyesinden binlerce haneye erzak desteğiÖnceki Haber

Nilüfer Belediyesinden binlerce haneye e...

Gündüzün gece gibi karardığı ilçede fırtına ağaçları yerinden söktüSonraki Haber

Gündüzün gece gibi karardığı ilçede fırt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar