28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3282
EURO35.0838
ALTIN2297.4

Kahramanmaraş ve Hatayda 5 gün iftar verecek olan Lapseki Belediyesi ekip ve ekipmanları yola çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kahramanmaraş ve Hatayda 5 gün iftar verecek olan Lapseki Belediyesi ekip ve ekipmanları yola çıktı
Abone ol
ÇANAKKALE'NİN LAPSEKİ İLÇE BELEDİYESİ, 11 İLİ ETKİLEYEN YIKICI DEPREMLERDE EN ÇOK ETKİLENEN İLLERDEN OLAN KAHRAMANMARAŞ VE HATAY'DA 5 GÜN BOYUNCA GÜNLÜK 3 BİN DEPREMZEDE İÇİN VERECEĞİ İFTAR YEMEKLERİNİN EKİP VE EKİPMANLARI YOLA ÇIKTI.

Çanakkale’nin Lapseki ilçe Belediyesi, 11 ili etkileyen yıkıcı depremlerde en çok etkilenen illerden olan Kahramanmaraş ve Hatay’da 5 gün boyunca günlük 3 bin kişilik vereceği iftar yemeklerinin ekip ve ekipmanları yola çıktı.


6 Şubat’ta tarihinde Kahramanmaraşlı merkezli 11 ili etkileyen asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından Lapseki Belediyesi ilk günden bu yana yaraların sarılabilmesi adına yardımlarına devam ediyor. Lapseki Belediyesi tarafından depremlerde en çok etkilenen illerden olan Kahramanmaraş ve Hatay’da 5 gün boyunca iftar yemekleri verilecek. Günlük 3 bin kişilik verilecek olan iftar yemekler için ekip ve ekipmanlar Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Başkan Yardımcıları Necdet Çelik ve Aynur Bozkurt tarafından dualarla deprem bölgesine uğurlandı.


Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Deprem sonrasında aşevi deprem bölgesinde yaklaşık bir ay kadar yemek vermişti. Ramazan ayı olması nedeniyle geçtiğimiz yıl ilçemizde değişik mahallerde 10 farklı yerde iftar yemeği vermiştik. Yaşanan deprem felaketi nedeniyle bu yıl 5 gün deprem bölgesinde iftar yemeği vereceğiz ve ona göre program yaptık. Orada görev yapacak arkadaşlarımız yola çıktı. Benimde katılacağım 25 Mart Cumartesi günü ilk iftarımızı Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesinde vereceğiz. 26 Mart’ta Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesinde iftar vereceğiz. Daha sonrasında ise Hatay Payas’ta iki akşam iftar vereceğiz ve son iftarımızı Kumlu ilçesinde vereceğiz. Bu şekilde oradaki yetkililerle görüşerek kendimize göre bir program belirledik. Deprem bölgesindeki iftar programlarımızda yaklaşık 3 bin kişilik iftar yemeği çıkaracağız. İftar yemekler için bütün ekipmanlarımız yola çöktü. İnşallah kazasız belasız oraya gitmeyi rabbim nasip eylesin. Allah hayırlı yolculuk versin” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Van TSOda zoom tepkisiÖnceki Haber

Van TSOda zoom tepkisi

Kütahyada depremzedelere iftarSonraki Haber

Kütahyada depremzedelere iftar

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar