160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kadirli'de Defne Hasadı Başladı: 1000 Aileye İstihdam Sağlayacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadirli'de Defne Hasadı Başladı: 1000 Aileye İstihdam Sağlayacak
Abone ol
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesinin Yoğunoluk Köyü'nde gerçekleştirilen defne hasadı programına katıldı.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Kadirli ilçesinin Yoğunoluk Köyü'nde gerçekleştirilen defne hasadı programına katıldı.

Vali Yılmaz’a Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu ve protokol üyeleri de eşlik etti.

Defne üreticileriyle birlikte hasat yapan Vali Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, "Kadirli ilçemizin Yoğunoluk Köyü’ndeyiz.

Bu köyümüz ile Kösepınarı, Tahta, İlbistanlı, Koçlu köylerinde ve Sumbas ilçemizin Yeşilyayla köyünde yoğun şekilde defne hasadı yapılmaktadır. Bölgemizde üretilen defne, dünya standartlarında, çok kaliteli bir üründür.

Bu üretimle bölgemiz ekonomisine yaklaşık 25 milyon TL katkı sağlanmakta ve 1000 aileye istihdam imkânı sunulmaktadır.

Parfümeri, ilaç ve kimya sanayinde kullanılan bu kıymetli ürün, zor arazi koşullarına rağmen burada yaşayan hemşehrilerimizin emeğiyle elde ediliyor," ifadelerini kullandı.

Vali Yılmaz ayrıca, Yoğunoluk Köyü’nde defne yaprağı işleyen üç tesisin bulunduğunu, ayrıca Kadirli Organize Sanayi Bölgesi’nde de bir tesisin faaliyet gösterdiğini belirterek, buradan elde edilen hammaddenin başka illere de gönderildiğini sözlerine ekledi.

Defne hasadı programının ardından Vali Yılmaz, Yoğunoluk Köyü’ndeki defne işleme tesisinde incelemelerde bulundu.

Program kapsamında Vali Yılmaz, yapımı tamamlanan Aşık Feymani Kültür Evi’ni de ziyaret etti. Kadirli Kaymakamı Erdinç Dolu, Kültür ve Turizm İl Müdürü Burhan Torun ve Kadirli Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Semercioğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette Vali Yılmaz, kültür evinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aşık Feymani Kültür Evi’nin üst katında yaşayan ünlü halk ozanı Aşık Feymani’yi de evinde ziyaret eden Vali Yılmaz, ozanla ve ailesiyle bir süre sohbet etti.

Ziyarette konuşan Vali Yılmaz, "Aşık Feymani Kültür Evi, Çukurova’mızın ve Türkiye’nin tanıdığı ünlü halk ozanı Aşık Feymani’nin yaşayacağı; onun kültürünü gelecek nesillere aktaracak bir merkez olacak.

Bu kültür evi, ozanlık geleneğinin yaşatılmasında ve geleceğe taşınmasında önemli bir rol oynayacaktır," dedi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyada belediye başkanının oğlu evinde vurulmuş halde bulunduÖnceki Haber

Antalyada belediye başkanının oğlu evind...

Bamyadan sonra sıra susamdaSonraki Haber

Bamyadan sonra sıra susamda

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar