160x600
02 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Kadınların ikinci evi; UKAMER hizmet binası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadınların ikinci evi; UKAMER hizmet binası
Abone ol
Uşak Belediyesi Bünyesinde Hizmet Veren Kadın Koordinasyon Merkezi (ukamer) Yeni Hizmet Binasına Kavuşmak Için Gün Sayıyor. Ukamer Hizmet Binası Tamamlandığında, Uşaklı Kadınlar Birbirinden Güzel Etkinliklere Tek Merkezden Ulaşma şansı Yakalayacak.

Uşak Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kadın Koordinasyon Merkezi (UKAMER) yeni hizmet binasına kavuşmak için gün sayıyor. UKAMER Hizmet Binası tamamlandığında, Uşaklı kadınlar birbirinden güzel etkinliklere tek merkezden ulaşma şansı yakalayacak.

Kurulduğu günden bu yana binlerce kadının hayatını renklendiren Kadın Koordinasyon Merkezi; çeşitli eğitimlerden sosyal sorumluluk projelerine, renkli gezilerden yardım kampanyalarına kadar birçok farklı konuda Uşaklı kadınlara ulaşmaya devam ediyor. Kadına kattığı güçle kente değer katan UKAMER; çok yakında yeni merkezine taşınarak kentin tüm kadınlarına tek merkezden ulaşabilmenin mutluluğunu yaşayacak. Bu düşünceyle Uşak Belediyesi tarafından Millet Bahçesi’nde yer alan Eski Kız Meslek Lisesi’nin UKAMER Hizmet Binası’na dönüştürülmesi için geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalarda da artık sona yaklaşıldı.

Kentin kalbinde bulunan ve 1160 metrekare kapalı alana sahip olan bina, bodrum üzeri iki katlı bir yapıdan oluşuyor. İçersinde istek ve ihtiyaçlar doğrultusunda yönlendirme yapacak iki farklı danışma noktası bulunan binada; kadınlarımızın farklı toplantılar ve etkinlikler gerçekleştirebilecekleri büyük bir salon yer alıyor. Kadınların evlerindeki samimi ortamı aratmayacak, sosyalleşmelerine olanak sağlayacak bir ortam olan Kadın Kafe’nin de yer aldığı yapıda; çeşitli alanlarda etkinliklerin yapılabileceği atölyeler, çeşitli kurslar ve eğitimlerin verileceği bir sedir köşesi ve eğitimler için seminer salonu bulunuyor.

Kadınlarla birlikte çocuklarının da faydalanabileceği UKAMER binası; kadınların etkinliklerden faydalandığı vakitlerde çocukların da keyifli vakit geçirmesi için tasarlandı.

Geniş bahçesinde çeşitli oyun gruplarından oluşan oyun parklarının yer aldığı UKAMER binası; aynı zamanda kadınlarımızın evlatlarını güvenle emanet edebileceği bir kreşi de içerisinde barındırıyor. Kadınlarımız yemyeşil bir doğa içerisinde temiz havaya ve görsel güzelliklere sahip olan Kadın Kafe’de dinlenirken, hobi atölyelerinde ilgi alanları olan konularda üretme şansı yakalarken ya da keyifli etkinliklerle kişisel gelişimlerine katkı sağlarken; çocukları da güvenli ve emin ellerde uzman öğretmenler eşliğinde eğlenerek ve oyunlar oynayarak onları bekliyor olacak. Diğer yandan binanın bahçesinde bulunan muhteşem ateş çukuru, Uşak’a değer katan fikirlerini ve farklı projelerini birbirleriyle paylaşmak isteyen kadınlarımızı ağırlayacak.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ankara Valiliğinden sıcak havalar nedeniyle meteorolojik uyarıÖnceki Haber

Ankara Valiliğinden sıcak havalar nedeni...

Siirtli teğmen şehadetinin yıl dönümünde dualarla anıldıSonraki Haber

Siirtli teğmen şehadetinin yıl dönümünde...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar