160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Jeoloji mühendisinden yangınlar ile ilgili çözüm önerisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Jeoloji mühendisinden yangınlar ile ilgili çözüm önerisi
Abone ol
Jeoloji Mühendisi Fahri çelik, Ormanları Yangınlardan Korumanın Yolu Tarım Alanına Açmak Olduğu önerisinde Bulundu.

Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, ormanları yangınlardan korumanın yolunun orman ve yerleşim yerleri arasını tarım alanına açmak olduğu önerisinde bulundu.

Los Angeles’ta devam eden orman yangınlarının verdiği büyük zararlar, dünya çapında dikkatleri bir kez daha orman yangınlarına çekti. Mardin’de Jeoloji Mühendisi Fahri Çelik, ormanlık alanların yangınlardan korunması için önemli bir çözüm önerisinde bulundu. Çelik, ormanlarla yerleşim alanları arasında tarım yapılmasını ve bu şekilde yangınların önlenebileceğini söyledi. Çelik, orman yangınlarının su kaynaklarına, çevreye büyük zarar verip su seviyelerini azalttığına dikkat çekerek, “Ormanlarımızı korumamız gerekiyor. Yangınlardan korunmanın tek yolu, ormanlarla yerleşim yerleri arasında tarım alanları oluşturmak. Bu tür alanlarda tarım yapılması, ormanları koruyacak ve yangının yerleşim alanlarına sıçramasını engelleyecektir” dedi.

Yangınların milyonlarca insan ve hayvan üzerinde yıkıcı etkiler olacağına dikkat çeken Çelik, orman ile yerleşim alanları arasında tampon bölge oluşturulmasının önemini vurguladı. Çelik, “Los Angeles’taki büyük zararın ardından, orman ve yerleşim alanı arasına tarım alanları açılmalı. Bu, yangınların yerleşim yerlerine sıçramasını engelleyerek hem maddi hem de manevi zararın önüne geçecektir” şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bitliste Kızılay tarafından 1045 aileye gıda kolisi dağıttıÖnceki Haber

Bitliste Kızılay tarafından 1045 aileye...

Kastamonu Üniversitesinde “TEKNOFEST 2025 Bilgilendirme Semineri” gerçekleştirildiSonraki Haber

Kastamonu Üniversitesinde “TEKNOFEST 202...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar