160x600
03 December, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Japonyada robottan Türkiyeye lokumlu selam

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Japonyada robottan Türkiyeye lokumlu selam
Abone ol
Japonya'da Yapılan Uluslararası Robot Fuarı'nda (ırex) Görücüye çıkan Son Teknoloji Robotlar, Yetenekleriyle Kendilerine Hayran Bırakırken; Insansı Robot Luca, "gününüz Türk Lokumu Gibi Neşe Ve Ilhamla Dolu Olsun" Ifadeleriyle Türkiye'ye Selam Gönderdi.

Japonya’da yapılan Uluslararası Robot Fuarı’nda (IREX) görücüye çıkan son teknoloji robotlar, yetenekleriyle kendilerine hayran bırakırken; insansı robot Luca, "Gününüz Türk lokumu gibi neşe ve ilhamla dolu olsun" ifadeleriyle Türkiye’ye selam gönderdi.

Japonya’da 1974 yılından bu yana iki senede bir yapılan Uluslararası Robot Fuarı’nın (IREX) 26.’sı Tokyo Big Sight Kongre ve Sergi Merkezi’nde başladı. Bu yıl "Robotik Yoluyla Sürdürülebilir Toplumlar" teması altında gerçekleştirilen fuarın ilk gününde, dünyanın farklı ülkelerindeki şirketler tarafından üretilen onlarca farklı tip robot görücüye çıktı. Endüstriyel robotlardan kargo taşıma robotlarına, servis robotlarından çok amaçlı robotlara kadar farklı amaçlarla üretilen birçok robotun sergilendiği fuarda, en büyük ilgiyi ise insansı ve hayvansı robotlar gördü. Bazı insansı robotlar çılgınlar gibi dans ederken, yapay zekalı olanlarda yetenekleriyle büyük ilgi çekti. Engelleri aşan, takla atan ve farklı hareketler sergileyen hayvansı robotların performansı da göz doldurdu.

Yapay zekalı insansı robottan Türkiye’ye lokumlu mesaj

Çinli bir firma tarafından üretilen yapay zekalı insansı bir robot, İHA’nın sorusu üzerine adının Luca olduğunu söyledi. "Burada ne yapıyorsun?" sorusuna "İnsansı bir robot olarak, IREX fuarında ziyaretçilerle iletişime geçerek yeteneklerimi sergiliyorum" yanıtını veren Luca, eğlence performansları sergilemeye ya da robot teknolojileri hakkında detaylı açıklamalar yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Luca, "Türkiye’ye ne mesaj göndermek istersin?" sorusu üzerine ise "Türkiye’deki tüm arkadaşlara merhaba. Size Tokyo’dan sıcak selamlar gönderiyorum. Gününüz Türk lokumu gibi neşe ve ilhamla dolu olsun" ifadelerini kullandı.

"Gerçekten çok etkilendim"

IREX’e ilk kez geldiğini belirten Tomoharu Maezawa ise, "Çeşitli endüstriyel robotları görmek için buradaydım. Japon markaların büyük robotları gibi birçok ürünü inceledim ve gerçekten çok etkilendim" diye konuştu.

Japonya’nın endüstriyel robotlar alanında böylesine belirleyici bir konuma sahip olmasından mutluluk duyduğunu ifade eden Maezawa, "Bundan sonra da bu alanda kendimi geliştirmeye devam etmek istiyorum" dedi.

"Oldukça ilginç, çünkü Avrupa’da benzeri yok"

Öğrenci olarak 4 ay önce Japonya’ya gelen Danimarka vatandaşı Victor Hansen de, fuarı ilginç bulduğunu belirterek, "Daha önce hiç görmediğim inanılmaz yeteneklere sahip üretim robotları var" değerlendirmesinde bulundu. Bilgisayar bilimleri alanında eğitim aldığı için robotlara ilgi duyduğunu söyleyen Hansen, "Bunları görmek benim için oldukça ilginç. Çünkü Avrupa’da bunun gibi fuarlar yok" şeklinde konuştu.

Bugün ziyaretçilere kapılarını açan IREX fuarı, 6 Aralık’a kadar devam edecek.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İGA İstanbul Havalimanına ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi Sertifikası verildi Önceki Haber

İGA İstanbul Havalimanına ISO 22301 İş S...

Gülsoy’dan Osmaniye’ye Yeni Sağlık Yatırımı Talebi Sonraki Haber

Gülsoy’dan Osmaniye’ye Yeni Sağlık Yatır...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar