160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Japon yetkililer, gezici sağlık tarama aracı için Yozgata geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Japon yetkililer, gezici sağlık tarama aracı için Yozgata geldi
Abone ol
JAPONYA ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ DİPLOMATI AKİFUMİ DOMA VE BERABERİNDEKİLER, YOZGAT’IN ÇEKEREK İLÇESİNE KAZANDIRILAN GEZİCİ SAĞLIK TARAMA ARACINI İNCELEDİ.

Japonya Ankara Büyükelçiliği Diplomatı Akifumi Doma ve beraberindekiler, Yozgat’ın Çekerek ilçesine kazandırılan gezici sağlık tarama aracının işleyişi ile ilgili incelemelerde bulundu.


Japon Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı doğrultusunda Çekerek ilçesine kazandırılan gezici sağlık tarama aracının çalışmaları hakkında incelemelerde bulunan Japonya Ankara Büyükelçiliği Diplomatı Akifumi Doma ve beraberindeki heyet daha sonra Rafting Parkuru, Çekerek Bilim Merkezi ve Çekerek Millet Bahçesini ziyaret etti. Japon heyete, Çekerek Kaymakamı Hayrettin Buğra Güzel, Çekerek Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Ecevit, Çekerek Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Doğan eşlik etti.


Çekerek Kaymakamlığı, Çekerek Belediyesi ve Fuat Oktay Sağlık Bilimleri Meslek Yüksek Okulu tarafından hazırlanan proje ile ilçeye kazandırılan gezici sağlık tarama aracının Çekerek merkez ve köylerinde vatandaşlara hizmet verdiğini belirten Kaymakam Hayrettin Buğra Güzel, aracın vatandaşlara büyük kolaylık sağladığını söyledi. Gezici sağlık tarama aracının işleyişinin Japonya Büyükelçiliği yetkililerince beğenildiğini de aktaran Kaymakam Güzel, ilçede oluşturulan turizm alanlarında Japon turistleri de görmek istediklerini ifade etti.


Çekerek Belediye Başkanı Eyyüp Çakır ise, “Projesini tamamlamış olduğumuz Japonya Büyükelçiliğinden hibe olarak aldığımız gezici sağlık tarama aracımızı yerinde görmek ve bir dizi ziyaretler için Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Bölümü Diplomatı Akifumi Doma ve ekibi, İlçemize ziyaret gerçekleştirdi. Aracımızın ve verilen sağlık hizmetlerimizin yerinde incelemeleri sonrasında Japonya Büyükelçiliği diplomatı ve ekibi, İlçe Kaymakamımız Hayrettin Buğra Güzel ve Belediye Meclis Üyemiz Mehmet Doğan eşliğinde Rafting Parkuru ve Millet Bahçesini gezerek ziyaretlerini tamamladı. Uzun bir tarihi geçmişe sahip ve manevi hatıralarla dolu Türk-Japon dostluğunun gereği olarak projemizi destekleyen Japonya Büyükelçiliğine ve tüm yetkililerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Gedizde Yaz Kuran Kursu kapanış programıÖnceki Haber

Gedizde Yaz Kuran Kursu kapanış programı

Yaz kardeşlik kampı öğrencileri bir araya geldiSonraki Haber

Yaz kardeşlik kampı öğrencileri bir aray...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar