160x600
07 Temmuz, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Japon şirketin, Aya iniş sırasında uzay aracıyla bağlantısı kesildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Japon şirketin, Aya iniş sırasında uzay aracıyla bağlantısı kesildi
Abone ol
JAPON ŞİRKETİN, AY’A İNİŞ SIRASINDA UZAY ARACIYLA BAĞLANTISI KESİLDİ

Japonya merkezli ispace şirketi, Ay’a iniş yaptığı sırada Hakuto-R Mission 1 (M1) uzay aracı ile bağlantılarının kesildiğini duyurdu.


Japonya merkezli ispace şirketi, Ay’a iniş yaptığı sırada Hakuto-R Mission 1 (M1) uzay aracı ile bağlantılarının kesildiğini duyurdu. şirketin CEO’su Takeshi Hakamada yaptığı açıklamada, "İletişimi kaybettik, bu yüzden ay yüzeyine inişi tamamlayamayacağımızı varsaymalıyız” dedi.


Şirket tarafından yapılan açıklamada, “Şu anda Tokyo, Nihonbashi’deki HAKUTO-R Görev Kontrol Merkezi, uzay aracının başarısını doğrulayamadı. Görev Kontrol Merkezi’ndeki ispace mühendisleri ve görev operasyon uzmanları, şu anda uzay aracının mevcut durumunu doğrulamak için çalışıyor. Uzay aracının durumu hakkında daha fazla bilgi mevcut olduğunda duyurulacaktır” denildi.


Uzay aracının başarılı şekilde iniş yapması halinde ispace, Ay’a uzay aracı indiren ilk özel şirket unvanına sahip olacaktı.


Geçtiğimiz sene aralık ayında ABD’nin Florida eyaletinden SpaceX roketi ile uzaya fırlatılan M1’in en son Ay yüzeyine 295 fit kadar yaklaştığı aktarıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Malatyada iki ilçenin afet konutları ihalesi yapıldıÖnceki Haber

Malatyada iki ilçenin afet konutları iha...

Balıkesirde 2 hırsızlık şüphelisi tutuklandıSonraki Haber

Balıkesirde 2 hırsızlık şüphelisi tutukl...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar