160x600
25 November, 2025, Tuesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

İzmirli kadınlardan turuncu yürüyüş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmirli kadınlardan turuncu yürüyüş
Abone ol
Izmir'de, 25 Kasım Kadına Yönelik şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde "eşitliğe Yürüyoruz" Farkındalık Yürüyüşü Düzenlendi. Turuncu Giysileriyle Bir Araya Gelen Kadınlar, şiddetsiz Bir Gelecek Için Yürüdü.

İzmir’de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde turuncu giysileriyle bir araya gelen kadınlar, şiddetsiz bir gelecek için yürüdü.

"Eşitliğe Yürüyoruz" mottosuyla İzmir Büyükşehir Belediyesi’nce organize edilen yürüyüş için kadınlar, şiddetin olmadığı bir geleceği temsil eden turuncu renkteki giysileriyle saat 12.30’da Vasıf Çınar Meydanı’nda buluştu. Yürüyüşe, Karantina sahil bölgesinden hareket eden "Şiddete Karşı Pedal Çevir" ekibi de bisikletleriyle katıldı. Grup, Lozan Kapısı’ndan geçerek Kültürpark’ta yer alan etkinlik alanına doğru yürüdü.

Tugay: "Birlik olmak çok kıymetli"

Yürüyüşe katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay, günün önemine dikkat çekerek, "Bugün hepimiz için çok kıymetli bir farkındalık günü. Biz bu yolculuğu ancak bir arada olarak anlamlı kılabiliyoruz. Sivil inisiyatif, bu anlamlı günde çok güçlü bir şekilde bir arada yaşadı. Çok değerli herkes bir araya geldi ve kıymetli bir yürüyüş gerçekleştirdik" dedi.

"Bütün şiddetlere hayır"

Katılımcılardan Hüdaver Aydın ise, özellikle turuncu giyciklerini belirterek, "Bugün turuncu renk bizim rengimiz, bayanların rengi. Kadına şiddete hayır, bütün şiddetlere hayır. Kadının gücünü göstermek istedik" diye konuştu. Aydın, şiddet karşıtlığını sadece kadınlarla sınırlamadıklarını belirterek, "Kadına, hayvana, çocuğa, insana, bitkiye, hatta bütün şiddetlere hayır. İnşallah hep böyle barış içinde bir dünyamız olur" ifadelerini kullandı.

Bisikletlilerden farkındalık desteği

Yürüyüşe bisikletiyle katılan Sami Duman da, sadece kadına değil her türlü şiddete karşı olduklarını dile getirdi. Duman, "İşimi bırakıp, bugünün anlamına katkıda bulunmak için geldik. Bisikletli olarak biz de trafikte şiddete maruz kalabiliyoruz. Bisikletimi trafikte fark edilmek için özel olarak hazırlıyorum" dedi. Turuncu rengin pozitif enerji ve dikkat çekme amaçlı kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Boluda köylerde su sayacı uygulaması masaya yatırıldı Önceki Haber

Boluda köylerde su sayacı uygulaması mas...

Çanakkalede gerçekleştirilen denetimlerde 2 şahıs tutuklandı Sonraki Haber

Çanakkalede gerçekleştirilen denetimlerd...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar