27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

İzmirde jandarmanın yakaladığı 6 insan kaçakçısı tutuklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmirde jandarmanın yakaladığı 6 insan kaçakçısı tutuklandı
Abone ol
İZMİR'İN URLA İLÇESİNDE YASA DIŞI YOLLARLA YURT DIŞINA ÇIKMAK İSTEYEN 84 DÜZENSİZ GÖÇMEN, İSTANBUL'DAN İZMİR'E GETİRİLİRKEN JANDARMA EKİPLERİ TARAFINDAN YAKALANDI. ÖTE YANDAN OLAYLA İLGİLİ GÖZALTINA ALINAN 6 ORGANİZATÖR ŞÜPHELİSİ İSE ÇIKARILDIĞI MAHKEMECE TUTUKLANDI.

İzmir’in Urla ilçesinde yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen 84 düzensiz göçmen, İstanbul’dan İzmir’e getirilirken jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Öte yandan olayla ilgili gözaltına alınan 6 organizatör şüphelisi ise çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ile koordineli olarak, İzmir İI Jandarma Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığına bağlı İnsansız Hava Aracı (İHA) destekli yürütülen çalışmalar sonucunda, 30 Eylül tarihinde İstanbul’dan İzmir’e bir grup düzensiz göçmenin getirileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından, İzmir Çeşme Otoyolu Urla ilçesi Zeytinler Mahallesi mevkiinde durdurulan şüpheli 3 minibüs ve 1 binek araç, jandarma ekipleri tarafından durduruldu. Araçlarda 81 Afganistan, 1 Irak ve 2 Suriye olmak üzere toplam 84 düzensiz göçmen ve olayla ilgili 6 organizatör şüphelisi yakalandı.



Organizatör şüphelileri tutuklandı


Öte yandan düzensiz göçmenlerin deniz yoluyla Yunanistan’a yasa dışı geçişlerini sağlayacakları belirlenen organizatör şüphelileri, E.A., E.Ş., O.A., E.Ö., K.U. ve C.Ö., jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Burada hakim karşısına çıkan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalanan düzensiz göçmenler ise işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halka açılan şirket sayısı artıyor, yatırımcı yaşı düşüyorÖnceki Haber

Halka açılan şirket sayısı artıyor, yatı...

Sel suları götürmüştü, yeniden yapımına başlandıSonraki Haber

Sel suları götürmüştü, yeniden yapımına...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar