160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

İzmir Otogarı bu bayram öncesi sakin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzmir Otogarı bu bayram öncesi sakin
Abone ol
İZMİR ŞEHİRLERARASI OTOBÜS TERMİNALİ'NDE RAMAZAN BAYRAMI MESAİSİ SÜRERKEN, OTOBÜS FİRMALARI YOLCU SAYISININ AZLIĞINDAN YAKINDI. GEÇMİŞ BAYRAMLARA GÖRE YOLCU SAYISININ AZLIĞINDAN YAKINAN FİRMALAR, KISITLI SAYIDA EK SEFER KONDUĞUNU VE SEFERLERİ DOLDURMAK İSTEDİKLERİNİ SÖYLEDİ.

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Ramazan Bayramı mesaisi sürerken, otobüs firmaları yolcu sayısının azlığından yakındı. Geçmiş bayramlara göre yolcu sayısının azlığından yakınan firmalar, kısıtlı sayıda ek sefer konduğunu ve seferleri doldurmak istediklerini söyledi.


Her yıl bayram öncesi dolup taşan İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali, bu Ramazan Bayramı öncesinde de mesaisini sürdürüyor. Günde yaklaşık 750 otobüsün İzmir’den çıkış yaptığı terminalde, arife gününde çıkış yapan araç sayısında önemli bir artışın olmadığı belirtildi. Diğer günlere nispeten yoğunluk yaşanan terminalde, yaklaşık 50 güvenlik kamerası ile önlemler alınırken, genellikle yakın şehirlere giden otobüslerin peronlarında yoğunluk yaşandı. Geçmiş bayramlara göre yolcu sayısının azlığından yakınan firma çalışanları, kısıtlı sayıda ek sefer koyduklarını söyledi.



Depremzedeler bayramda da dönmek istemiyorlar


Depremden sonra İzmir’e gelen afetzede vatandaşların bayramda da olsa memleketlerine dönmek istemediklerini belirten firma çalışanlarında Caner Dicle, "Bu bayram beklediğimiz yoğunluğu bulamadık. Deprem bölgeleri ağırlıklı taşımacılık yapan bir firmayız. Buraya gelen depremzedeler, bayram da olsa oralara geri dönmek istemiyorlar. Geçtiğimiz bayramların onda biri kadar bile iş olmadı. Hem insanlarımızın psikolojik durumları hem de bilet fiyatlarının yüksekliği de sebepler arasında. Eskiden bayram döneminde günde 6 araç dolardı; şimdi dönem boyunca 2 araç zorlukla doluyor" dedi. Başka bir firma çalışanı Naim Uzun ise, "Bu bayram biletler çok pahalı olduğu için çok iş yok. Geçmiş bayramlarda ek seferler koyardık ve onlar da dolardı ancak bu bayram olmadı. Özellikle deprem bölgelerine giden seferlerimiz de hiç bir talep yok" diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deprem konutları hızla yükseliyorÖnceki Haber

Deprem konutları hızla yükseliyor

Selçuklu çocuklardan antik kentte barış mesajıSonraki Haber

Selçuklu çocuklardan antik kentte barış...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar