28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3313
EURO35.0803
ALTIN2298.7

İsveç Başbakanı Kristersson: “Türkiye, kendisini terör saldırılarına karşı koruma hakkına sahip”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsveç Başbakanı Kristersson: “Türkiye, kendisini terör saldırılarına karşı koruma hakkına sahip”
Abone ol
İSVEÇ BAŞBAKANI ULF KRİSTERSSON, TÜRKİYE'NİN TERÖRE KARŞI KENDİNİ SAVUNMA HAKKINA SAHİP OLDUĞUNU İFADE EDEREK, “TERÖRLE İLGİLİ FAALİYETLERE KATILAN VE ONLARI FİNANSE EDENLER İSVEÇ'İ DEĞİL, TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALIYOR” DEDİ.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Türkiye’nin teröre karşı kendini savunma hakkına sahip olduğunu ifade ederek, “Terörle ilgili faaliyetlere katılan ve onları finanse edenler İsveç’i değil, Türkiye’yi hedef alıyor” dedi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç parlamentosunda Yeşiller Partisi Sözcüsü Marta Stenevi’nin Türkiye ile ilgili sorularına cevap verdi.

Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı’na dair soru üzerine Kristersson, Suriye’nin kuzeyindeki çatışmanın "çok karmaşık" olduğunu belirterek, “Bir yandan terör örgütü DEAŞ’a karşı mücadele, diğer taraftan da Türkiye’nin terör saldırılarına maruz kalan bir ülke olduğu kabul edilmeli.

Türkiye’nin kendisini terör saldırılarına karşı koruma hakkına sahip olduğunu belirtmek gerekir" ifadelerini kullandı.

Diğer ülkelerin Türkiye’yi anlaması gerektiğine dikkat çeken Kristersson, “Dünyanın geri kalanının Türkiye’yi vuran terör saldırılarının, diğer ülkeleri vuran terör saldırıları kadar Türkiye için de kötü olduğunu kabul etmesi için nedenler var” dedi.

İsveç’in NATO üyeliğine Türkiye’nin onay vermesi için bir anlaşma imzaladığını da hatırlatan Kristersson, bunun İsveç’in terörle mücadeleyi yoğunlaştırması gerektiği anlamına geldiğini belirterek, “Çeşitli şekillerde teröre veya terörle ilgili faaliyetlere katılan ve onları finanse edenler İsveç’i değil, Türkiye’yi hedef alıyor.

İsveç’in onlar için güvenli bir sığınak olmaması gerektiğini tespit ettik” dedi.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
28 yıllık öğretmene öğrencilerinden duygulandıran sürprizÖnceki Haber

28 yıllık öğretmene öğrencilerinden duyg...

Şehit Aybüke öğretmenin adı müzik sınıfında yaşayacakSonraki Haber

Şehit Aybüke öğretmenin adı müzik sınıfı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar