28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

İstanbul’dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İstanbul’dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler
Abone ol
Şehir değişikliği, temiz hava, doğa ile buluşmak, yemeklerin tadına bakmak, kum-deniz gibi kısa bir tatil yapmak için alternatif rotalar vardır.

İstanbul’dan ülkenin birçok şehrine direkt uçak seferlerinin olması, seyahat olanaklarını artırmaktadır. Şehir değişikliği, temiz hava, doğa ile buluşmak, yemeklerin tadına bakmak, kum-deniz gibi kısa bir tatil yapmak için alternatif rotalar vardır. Tüm bunlar bir bahane olarak görülse de yoğun koşuşturma içerisinde bu duruma bir ara vermek adına uçak bileti temin ederek kısa bir seyahat yapmak, enerji toplamaya ve zindeliği artırmaya yönelik bir hareket olarak görülmelidir.

Seyahat edilecek birçok şehir vardır. Uçuş süresinin kısa olması baz alındığında akla ilk gelen şehir İzmir’dir. Her gün farklı onlarca uçuş seferinin olduğu İzmir’e araç kiralama ile de gidilebilir. Ancak kısa bir vakit varsa ve zaman tasarruflu kullanılmak istenirse İzmir havalimanından sonraki ilk duraklar Foça, Alaçatı, Seferihisar, Selçuk, Birgi, Şirince, Bergama gibi popüler noktalarına yolculuk edilebilir. Aynı günün akşamında tekrar İstanbul’a kolayca ulaşım sağlanabilir.

Güneydoğu illerinden Gaziantep’i merak edenler için her gün düzenli uçak seferleri bulunmaktadır. Özellikle hafta sonu uçuşları daha yoğun olmaktadır. Şehre ulaşım hava yoluyla olduğu için şehrin yöresel lezzetlerine de erişim kolay olmaktadır. Baklavası, ciğer ve kebap çeşitlerinin tadına bakıldıktan sonra Türk kahvesi keyifle yudumlanır, kısa bir yürüyüş sonrası tekrar İstanbul’a dönmek mümkündür. İstanbullular için Antalya’ya her gün direkt uçuşlar vardır. Özlenen şehirlerin başında gelen Antalya, sadece yaz aylarında değil, yılın her döneminde ziyaret edilmektedir. Uçak bileti yaz döneminde kış dönemine oranla daha uygundur. Muğla’yı ziyaret etmek için de yılın her ayında seyahat etme şansı elde edilmektedir. 

Günübirlik Ankara Seyahati

İstanbul’dan Ankara’ya iş veya seyahat için havayolu ulaşımı ile bir saatlik bir zaman ayırmak yeterlidir. Ankara’yı tanımak için birkaç gün ayrılarak çok değerli bilgiler edinilir. Ankara’nın tarihi 10 bin yıl öncesinden başlamaktadır. Ankara’ya ilk yerleşimleri Hititler, Lidyalılar, Frigler, Romalılar, Galatlar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar yapmıştır. İlk dönemlerde yaşayan Frigyalılar’ın Başkenti olmuş ve hatta başkent olarak da Gordion ismi verilmiştir.

Ankara’nın en eski tarihi eseri Ankara Kalesi’dir. M.Ö. 2. yy.’da Galatlar tarafından, yüksek bir tepeye inşa edilmiştir. Bu kaleyi önce Romalılar ve Bizanslılar daha sonra da Selçuklular ve Osmanlılar kullanmıştır. Ankara’da görülmesi gereken yerler arasında Hamamönü, Mavi Göl, Eymir Gölü ve Mogan Gölü bulunmaktadır. Ankara’nın ilçeleri de en az Ankara kadar meşhurdur. Tüm bu ilçeleri yakından gördükten sonra dönüş için Ankara İstanbul uçak biletitemin etmek yeterli olacaktır. Beypazarı, Kızılcahamam ve Kazan görülmesi gereken ilçelerin başında gelir. Beypazarı’nın eski üç katlı Ankara evlerini, Kızılcahamam’ın temiz ve yeşil doğası ile şifalı kaynak sularını, Tuz Gölü’nü ziyaret etmek yerinde olacaktır.

Ankara’nın yöresel lezzetleri arasında Beypazarı güveci sayılabilir. Ankara ilçesine özgü olan bu lezzet, kuzu eti ve kuyruk yağından yapılmaktadır. Ayrıca domates ve pirinç ilave edilerek hazırlanmaktadır. Osmanlı döneminde padişahlar için özel olarak yapılmaktaydı. İnceğiz çorbası, yine kuzu eti ile pişirilmektedir. Efelek sarması, bahar mevsimlerinde yetişen bu ot, diğer sarma türlerinden daha farklıdır. Üçgen bir şekilde sarılarak yapılır. İç malzemesi isteğe göre değişir. Ankara tava, görüntüsü ile iştah kabartırken, bazlama kebabı ve tamtak tiridinin tadı, tekrar Ankara seyahati yapmak için bir sebep olacaktır.

Ankara İstanbul uçak bileti her gün ve hemen hemen her saat başı bulunmaktadır. Ankara havalimanına ulaşım konusunda hiçbir sorun yaşanmadan şehir merkezine ulaşım sağlanır. Ankara Esenboğa Havalimanına ulaşım için BELKO servis araçları tercih edilir. Ankara’nın ilçelerine gitmek için ise bu servis araçlarından sonra minibüs, otobüs, ANKARAY, taksi ve araç kiralama seçeneklerinden tercih edilmektedir.

Modern Şehir Hatay

Turistik belde olmasının beraberinde bir hoşgörü şehri olan Hatay, yerli ve yabancı turistler tarafından çokça ziyaret edilmektedir. İstanbul’dan Hatay’a gelmek için öncelikle İstanbul Hatay uçak biletitemin edilmelidir. Hatay ziyaret edildiğinde hem İskenderun’u hem de Antakya’yı da görebilme imkanına erişilir. Şehir içinden havalimanına ulaşım son derece kolaydır. Şehrin belirlenen noktalarından toplu taşıma araçları ile havalimanına ulaşılmaktadır.

Hatay, M.Ö. 1000’li yıllarında yaşam sürüldüğüne dair kanıtların olduğu, hatta Tunç çağına dayandığı tahmin edilen bir şehirdir. Medeniyetler arasında köprü görevi gören bu kutsal şehirde Müslüman, Hristiyan, Musevi dinleri yıllarca birlik ve beraberlik için yaşamaktadır. Hatay’da tarihin önemli dini mabetlerini ve motiflerini içeren yapılar vardır. Arap kültürünün yanı sıra Türk kültürünün de bulunduğu bu şehirde halk oyunları, yöresel lezzetler oldukça ilgi çekicidir. Farklı damaklara hitap eden tatları ile geleneksel festivaller düzenlenerek yabancı turistlerin de ilgi odağı olmuştur.

İstanbul Hatay uçak bileti alarak gezi amaçlı kısa bir seyahat yapılabilir. Hatay’da koylar, plajlar şehir halkının uğrak yerleri olup, görülmesi gereken yerlerin başında gelir. Koz, Bakras ve Payas Kaleleri çok ünlüdür. Medeniyetlerin buluşma noktası olan Hatay’da Asi nehri en önemli akarsudur. Bu suyun özelliği tersine akmasıdır. Bu nedenle bu isim verilmiştir. Şehir sanayi bakımından da çok gelişmiş olup, birçok ülkeye ihracat yapmaktadır. Tüm güzellikleri yakından görmek adına İstanbul’a olan havayolu ulaşım süresi yalnızca 1 saat 35 dk’dır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan, Hatay Havalimanı’na uygun uçak bileti bulmak için kampanyalar araştırılabilir. Hatay Havalimanına ulaşıldığında şehir merkezine gitmek için özel servisler kullanılır. Hatay havalimanının  şehir merkezine uzaklığı ise 25 km’dir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zelenskiy: “İnsanlarımızı kaybetmezsek uzun süre savaşmaya hazırız”Önceki Haber

Zelenskiy: “İnsanlarımızı kaybetmezsek u...

Ağrı Valisi Koç, hudut komutanlıklarında incelemelerde bulunduSonraki Haber

Ağrı Valisi Koç, hudut komutanlıklarında...

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar