28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Ispartanın en büyük spor kampüsü hizmete girdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ispartanın en büyük spor kampüsü hizmete girdi
Abone ol
ısparta’nın En Büyük Spor Kampüsü Fatih Mahallesi’nde Hizmete Açıldı. Kampüsün Açılışında Protokol üyeleri Dostluk Maçında Karşı Karşıya Geldi.

Isparta’nın en büyük spor kampüsü Fatih Mahallesi’nde hizmete açıldı. İçerisinde UEFA standartlarında sentetik çim saha, yarı olimpik yüzme havuzu ve kapalı spor salonu bulunan kampüsün açılışında protokol üyeleri dostluk maçında karşı karşıya geldi.

Isparta Belediyesi ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Teşkilatı Başkanlığı ile birlikte inşa edilen şehrin en büyük spor kampüsü Fatih Mahallesinde hizmete girdi. 25 bin metrekarelik alan içerisinde UEFA standartlarında sentetik çim saha, 1300 kişilik çelik tribün, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonu ile yürüyüş yollarının bulunduğu Fatih Mahallesi Spor Kampüsünün açılışına Isparta Valisi Aydın Baruş, AK Parti Isparta Milletvekili Osman Zabun, MHP Isparta Milletvekili Hasan Basri Sönmez, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, İl Emniyet Müdürü, Ahmet Cengiz Koçak, İl Jandarma Komutanı Albay İlker Şimşek, MHP İl Başkanı Önder Topçu, CHP İl Başkanı Vedat Şenol, ITSO Başkanı Metin Çelik, ITB Başkanı Hüdai Şahin ile kamu kurum ve kuruluşu müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Protokol üyeleri ilk olarak Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve ardından da Kapalı Spor Salonunda incelemelerde bulundu. Yüzme havuzunda yüzücüleri izleyen protokol üyeleri daha sonra Kapalı Spor Salonunda basket atışında bulundu.

Kampüsün açılışında yapılacak olan dostluk karşılaşması öncesinde formalarını giyen protokol üyeleri vatandaşları selamladı. Protokol üyeleri tarafından konuşmalar gerçekleştirildi. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Fatih Mahallesi Spor Kampüsünün şehre hayırlı olması temennisinde bulunarak, gençlerin bu tür sportif alanlarda yapacakları etkinliklerle olumsuzluklardan uzak duracakları inancında olduğunu söyledi. Çocukları teknoloji bağımlılığından uzaklaştırmak için bu tür tesislerin kurulmasına önem verdiklerine değinen Başkan Başdeğirmen, “Belediye olarak Isparta’mızda çocuklarımızın daha çok eğlenebileceği, vakit geçirebileceği alanları yaparak çocuklarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Spor yapan birey sağlıklı bireydir, spor yapan kişinin zihni daha açıktır ve geleceğe yönelik birçok hedefi vardır. Çocuklarımızı çok daha iyi yerlere taşıyabilmek için sporla beraber eğitimlerini daha iyi hale getirmek istiyoruz” dedi.

Fatih Mahallesi Spor Kampüsü içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu ve Kapalı Spor Salonu bulunduğuna değinen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Havuzumuz ve spor salonumuzun yanında gece aydınlatmalı bir sahamızdan oluşan alana kavuştuk. Yan tarafta 50 sporcumuzun konaklayacağı amatör sporcu evimizin de yarısına geldik. İnşallah birkaç ay sonra da orayı amatör spor kulüplerimize teslim edeceğiz. Açılışımıza katılan sayın valimiz, milletvekillerimiz ve tüm misafirlerimize çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Fatih Mahallesi Spor Kampüsünün şehre hayırlı olmasını dileyen Isparta Valisi Aydın Baruş, sporun beşikten mezara kadar bireylere lazım olan bir alan olduğunu vurguladı. Sporun vücudu zinde tutmak, zihni dinlendirmek ve birçok zararlı alışkanlıktan uzak kalabilmek için kurtuluş çarelerinden birisi olduğunu ifade eden Vali Baruş, “Bugün açılışını yaptığımız spor kampüsün hem sosyal hem de sportif yönden Isparta’mıza çok büyük faydaları olacaktır. Sosyal yönden gençlerimiz, çocuklarımız burada sporun değişik branşlarında çalışma imkanı bulacaklar. Amatör şekilde sporla ilgilenmeleri sonucunda geleceğin başarılı sporcuları olarak ortaya çıkacaklar. Bu yönden önemli. Diğer taraftan ailelerimizin burada çocuklarıyla spor yapmaları mümkün. Kapalı Spor Salonu ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile bu imkana kavuşacaklar. Bu açıdan da önemli. Sportif bakımdan da amatör spor kulüplerimiz müsabakalarını gerçekleştirme imkanı bulacaklar. Amatör Sporcu Evinde de sporcularımız ve idarecileri buluşma ve barınma imkanı bulacaklar. Bu bakımdan bu kampüsün Isparta’nın sportif geleceğine çok büyük katkılar sağlayacağına sosyal yönden de birçok yaranın iyileşmesine katkılar sunacağına yürekten inanıyorum. Bu tesisin gerçekleştirilmesinde en büyük destekleri veren sayın cumhurbaşkanımıza, sayın gençlik ve spor bakanımıza çok teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Sürecin başından beri güzel bir kompleksin çıkması için elinden gelen her türlü çabayı gösteren Isparta Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Tesisimizin hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından tesisin açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol üyeleri dostluk maçında karşı karşıya geldi. Gül Spor ve Lavanta Spor’un dostluk maçında takımlarının ilk gollerini penaltıdan Vali Aydın Baruş ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen attı. Gül Sporun ikinci golünü Abdullah Çobankaya atarken, Lavanta Spor’un beraberlik golü ise Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan’dan geldi. Mücadele 2-2 berabere sonuçlandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Düğün konvoyu yapan 11 araca 22 bin TL cezaÖnceki Haber

Düğün konvoyu yapan 11 araca 22 bin TL c...

Gazeteciye silahlı saldırıya BGC Başkanı Kolaylıdan kınamaSonraki Haber

Gazeteciye silahlı saldırıya BGC Başkanı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar