03 Mayıs, 2024, Cuma
DOLAR32.3878
EURO34.8047
ALTIN2398.1

Ispartada depremzede öğrenciler için ilk ders zili çaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ispartada depremzede öğrenciler için ilk ders zili çaldı
Abone ol
KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ, 11 İLDE YAŞANAN DEPREMLERDEN ETKİLENEN VE ISPARTA’YA GELEN YAKLAŞIK BİN 200 ÖĞRENCİ İÇİN DERS ZİLİ ÇALDI. ÖĞRENCİLER, ISPARTA YAŞAR ULUCAN İMAM HATİP ORTAOKULU VE DİĞER OKULLARDA EĞİTİM ALMAYA BAŞLADI.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Isparta’ya gelen bin 200 depremzede öğrenci ders başı yaptı.


Kahramanmaraş merkezli, 11 ilde yaşanan depremlerden etkilenen ve Isparta’ya gelen yaklaşık bin 200 öğrenci için ders zili çaldı. Öğrenciler, Isparta Yaşar Ulucan İmam Hatip Ortaokulu ve diğer okullarda eğitim almaya başladı. Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, "Bin 200 öğrencimizi mahallelerindeki en yakın okullarla ilişkilendirerek, KYK’da kalan öğrencilerimizi ise altı tane farklı okulla ilişkilendirerek eğitim öğretim süreçlerini bugün başlatmış olduk. Tabii aynı zamanda öğrencilerimizin kitap, defter, kırtasiye ve kıyafet ihtiyaçları söz konusuydu, bunları da hayırseverlerimizin desteğiyle okullarımıza ulaştırdık" dedi.


On ilden 55 öğretmenin Isparta’ya gelerek ikamet ettiğini belirten Baydur, "Öğretmenlerle ilgili ilerleyen zamanlarda Bakanlık onayını alarak görevlerine başlatmayı düşünüyoruz" diye konuştu.



"Son sınıf ve mezun öğrenciler için üniversite hazırlık kursu açılacak"


KYK yurdunda kalan son sınıf ve mezun öğrenciler için kurs açılacağını belirten Baydur, "Bu öğrencilerimize yönelik halk eğitim merkezlerimiz tarafından bir kurs planlaması yaptık. KYK’da kalanların kendi yerlerinde, diğer öğrencilerimiz ise halk eğitim merkezlerimizde üniversite hazırlık kursları fiilen inşallah bu hafta başlayacak. Şehrimizde beş ayrı noktada irtibat büroları oluşturduk. Eğitim öğretim süreci ile ilgili ihtiyacı olan herkesin ulaşabileceği bir şekilde irtibat bürolarımız şu anda çalışıyor" şeklinde konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Tavlı: “Depremzede ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılıyoruz”Önceki Haber

Başkan Tavlı: “Depremzede ailelerimizin...

Deprem bölgesine 10 tır duş ve tuvalet Manisadan uğurlandıSonraki Haber

Deprem bölgesine 10 tır duş ve tuvalet M...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar