160x600
20 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

İsmet Atlı Karakucak Güreşleri, şampiyonlar kortejiyle başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İsmet Atlı Karakucak Güreşleri, şampiyonlar kortejiyle başladı
Abone ol
Dünya Ve Olimpiyat şampiyonu, Türkiye Gazetesi Yazarı Merhum Ismet Atlı Adına Adana’nın Kozan Ilçesinde Bu Yıl 9’uncusu Düzenlenecek Ismet Atlı Karakucak Güreşleri, şampiyonlar Kortejiyle Başladı. 19 Ekim Pazar Günü Gerçekleştirilecek Güreşler öncesinde, Dünya Ve Avrupa şampiyonu Altın Madalyalı Pehlivanlar, Tarihi Hoş Kadem Camii önünden Başlayarak Ilçe Merkezine Kadar Kortej Yürüyüşü Yaptı. şampiyonlar Kortejde Buluştu

Dünya ve olimpiyat şampiyonu, Türkiye Gazetesi yazarı merhum İsmet Atlı adına Adana’nın Kozan ilçesinde bu yıl 9’uncusu düzenlenecek güreşler, şampiyonlar kortejiyle başladı.

19 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek İsmet Atlı Karakucak Güreşleri öncesinde pehlivanlar, Tarihi Hoş Kadem Camii önünden başlayarak ilçe merkezine kadar kortej yürüyüşü yaptı. Korteje Avrupa ve Türkiye şampiyonalarında altın madalyalar kazanan Recep Kara, Serhat Gökmen, Abdullah Güngör, Serhat Balcı, Fatih Atlı, Bayram Ertan, Kemal Şahin, İsmail Koç ve Yalçın Süzer, Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı ile birlikte katıldı. Şampiyon güreşçiler, vatandaşları pazar günü gerçekleştirilecek müsabakalara davet etti. İlçe esnafı ve sporseverler, kortej yürüyüşü sırasında güreşçileri çiçeklerle ve alkışlarla karşıladı.

Başkan Atlı: "Kozan, sporun ve kültürün öncü ilçesi olacak"

Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, dünya ve olimpiyat şampiyonu İsmet Atlı’nın Adana için büyük bir değer olduğunu ifade ederek, "İlçemizde yaptığımız İsmet Atlı Er Meydanı ve İsmet Atlı Güreş Müzesi’nin açılışını gerçekleştirerek güreş tarihimize kalıcı bir eser kazandırıyoruz. Kozan’ın sporun, sanatın ve kültürün öncü ilçesi olması adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu tesisle hem ilçemizin değerlerini tüm dünyaya tanıtacağız hem de karakucak güreşleriyle öz kültürümüzü gelecek nesillere aktaracağız" dedi.

Kırkpınar altın kemerli başpehlivanlarından Recep Kara ise, "Güreş, kültürümüzün vazgeçilmez bir parçasıdır. Geçmişte atalarımız güreşi gazaya hazırlık olarak yapardı. Biz de bu geleneği nesilden nesile aktarmak için çalışıyoruz. Tüm seyircilerimizi er meydanına davet ediyoruz. Ayrıca bu yıl giydiğim kispeti İsmet Atlı Güreş Müzesi’ne hediye etmek istiyorum" diye konuştu.

Kırkpınar Başpehlivanı Fatih Atlı da Kozan’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, "Başkanımızın kurduğu yeni tesisle hem olimpiyat şampiyonumuzun adını yaşatacağız hem de güreş sporumuzu kıran kırana müsabakalarla sporseverlerle buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

İsmet Atlı Müzesi yapıldı

Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı’nın, İsmet Atlı’nın yaşadığı evi birebir ölçülerle ilçe merkezine inşa ettirerek dönüştürdüğü müzede bugün ziyaret edildi. Müze içerisinde İsmet Atlı’nın olimpiyat altın madalyası, gazete yazıları, kazandığı yüzlerce madalya ve yazdığı şiirler sergilenmeye başlandı. Müzenin ilk minik ziyaretçileri, hayranlıkla gezdikleri İsmet Atlı Müzesi’nde sergilenen madalyaları büyük bir ilgiyle inceledi. Öğrenciler, dünya ve olimpiyat şampiyonunun başarılarına hayran kaldıklarını ifade ederek, "Gerçek bir kahramanın izlerini görmek çok gurur verici" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersinde internet çalışması için yapılan kazı doğalgaz borusuna zarar verdi: 2 yaralı Önceki Haber

Mersinde internet çalışması için yapılan...

Iğdırda kayıp Alzheimer hastası yaşlı adamı arama çalışmaları sürüyor Sonraki Haber

Iğdırda kayıp Alzheimer hastası yaşlı ad...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar