25 Eylül 2026, Cuma
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

İşlenmeyen araziler üretime dönüyor: Çiftçilere yüzde 75 hibeli fide desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşlenmeyen araziler üretime dönüyor: Çiftçilere yüzde 75 hibeli fide desteği
Abone ol
Kocaeli'de "take Projesi" Ile Işlenmeyen Tarım Arazileri üretime Kazandırılıyor, çiftçilere Yüzde 75 Hibeli Fide Desteği Sağlanıyor. Proje, üretimde Sürekliliği Desteklerken Gençleri Tarıma Yönlendiriyor Ve Yerli Sebze üretiminin Artmasına Katkı Sunuyor. Başvurular 15 Nisan’a Kadar Ilçe Tarım Müdürlüklerine Yapılabilecek.

Kocaeli’de "TAKE Projesi" ile işlenmeyen tarım arazileri üretime kazandırılıyor, çiftçilere yüzde 75 hibeli fide desteği sağlanıyor. Proje, üretimde sürekliliği desteklerken gençleri tarıma yönlendiriyor ve yerli sebze üretiminin artmasına katkı sunuyor. Başvurular 15 Nisan’a kadar ilçe tarım müdürlüklerine yapılabilecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projesi" üreticilere destek sağlıyor. İşlenmeyen veya nadasa bırakılan tarım arazilerinin yeniden üretime kazandırılması, ekilebilir alanların artırılması ve yerli üretimin desteklenmesi amacıyla hayata geçirilen "TAKE Projesi" ile özellikle artan girdi maliyetleri karşısında üreticinin yükünün hafifletilmesi ve üretimde sürekliliğin sağlanması hedefleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğiyle üreticiye maliyet avantajı yüzde 75 hibeli domates, biber, patlıcan ve salatalık fide desteği sayesinde çiftçiler, üretim sezonuna daha düşük maliyetle başlama imkanı bulacak. Bu destek, küçük ve orta ölçekli üreticilerin üretimde kalmasını teşvik ederken, sebze üretiminde verimliliğin artmasına da katkı sağlayacak.

Genç çiftçiler tarıma yönlendiriliyor

Yerli üretim ve gıda arzına katkı projesi ile birlikte Kocaeli genelinde sebze üretim alanlarının genişletilmesi, ürün çeşitliliğinin artırılması ve pazara daha fazla yerli ürün sunulması hedefleniyor. Böylece hem üretici kazanacak hem de tüketici daha uygun fiyatlarla sebzeye ulaşabilecek. Kırsalda kalkınma hedefi "TAKE Projesi", yalnızca üretimi artırmayı değil, aynı zamanda kırsalda gelir seviyesini yükseltmeyi ve tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlıyor. Genç çiftçilerin tarıma yönlendirilmesi ve kırsal nüfusun yerinde kalkınması da projenin önemli kazanımları arasında yer alıyor.

Destekten yararlanmak isteyen üreticiler, 2026 yılına ait ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) belgeleri ile birlikte 15 Nisan tarihine kadar mesai saatleri içinde ilçe tarım ve orman müdürlüklerine başvuruda bulunabilecek.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mersin Büyükşehir Belediyesinden ücretsiz barista eğitimi yoğun ilgi görüyor Önceki Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesinden ücretsi...

Diyarbakırda ticari taksinin 3 otomobile çarptığı kaza kamerada Sonraki Haber

Diyarbakırda ticari taksinin 3 otomobile...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar