İskenderun Sahili’nde kirli bırakılan masalara tepki gösteren Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, bir masayı “sanat eseri” ilan ederek 7 gün boyunca sergileme kararı aldı.
Hatay’ın İskenderun ilçesinde sahil bandında kirli bırakılan masalar, dikkat çeken bir uygulamayla gündeme geldi.
İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla kirli bırakılan bir oturma grubunun etrafının belediye ekiplerince şeritlerle çevrilmesini ve “sanat eseri” olarak sergilenmesini istedi.
İskenderun Sahili’nde vatandaşların kullanımına sunulan oturma alanlarından birinin kirli bırakılması üzerine harekete geçen belediye ekipleri, masanın çevresini güvenlik şeritleriyle kapattı.
Alana ise “Eser sahibinin çalışması, 7 gün boyunca vatandaşların beğenisine sunulmuştur” ifadelerinin yer aldığı bir tabela yerleştirildi.
Uygulamanın amacının çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak olduğu belirtildi.
İskenderun Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, sahil bandında bazı vatandaşların kullanım sonrasında geride bıraktığı görüntünün bu kez olduğu gibi sergilenmesine karar verildiği ifade edildi.
Açıklamada, “Amacımız kimseyi kırmak değil; hep birlikte küçük ama önemli bir gerçeği hatırlamak: Bu şehir hepimizin. Sahil hepimizin. Temiz tutmak da hepimizin sorumluluğu!” ifadelerine yer verildi.
İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez de sahil alanlarının temiz kullanılması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu.
Dönmez, masaları ve ortak kullanım alanlarını kirli bırakan vatandaşlara yönelik yaptırım uygulanacağını belirterek, kişi başı 10 bin TL ceza yazılacağını açıkladı.
Belediyenin dikkat çeken “sanat eseri” uygulamasıyla, sahil alanlarının temiz tutulması konusunda vatandaşlarda farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
İskenderun Belediyesi, kentin ortak kullanım alanlarının temizliğinin korunmasının yalnızca belediyenin değil, tüm vatandaşların sorumluluğunda olduğuna dikkat çekiyor.
Yorum Yazın