24 Eylül 2026, Perşembe
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

İrandan Avrupaya kulüplerin yeni adresi: Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İrandan Avrupaya kulüplerin yeni adresi: Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi
Abone ol
Erciyes Yüksek Irtifa Kamp Merkezi, Yerli Ve Yabancı Kulüplerden Yoğun Ilgi Görüyore

Kayseri Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Müdürü Gülşah Bıkmaz, UEFA standartlarındaki tesislerin yerli ve yabancı kulüplerden yoğun ilgi gördüğünü belirterek, geçen yıl 30 takımı ağırlayan merkezin bu yıl sezon sonuna kadar 40-50 futbol takımına ev sahipliği yapmayı hedeflediğini söyledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından işletilen Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Bıkmaz, tesisin bin 850 metre rakımda hizmet verdiğini ifade etti. Merkezde UEFA standartlarında 8 profesyonel futbol sahasının bulunduğunu kaydeden Bıkmaz, "Sahalarımızın çim kalitesi tamamen stadyum standardında. Futbolculara sunduğumuz hizmet birinci sınıf seviyede. Tesisimiz sadece futbola yönelik değil. Kapalı spor kompleksi, olimpik yüzme havuzu ve iki profesyonel fitness salonuyla birçok branşa hizmet veriyoruz. Futbol sezonunda ise takımların yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Şu anda 8 futbol sahamızı da tam kapasiteyle kullanıyoruz" dedi.

Geçen yıl 30 futbol takımını ağırladıklarını hatırlatan Bıkmaz, bu sezon da yoğun talep aldıklarını belirterek, "Hedefimiz sezon sonuna kadar 40 ila 50 futbol takımını tesislerimizde ağırlamak. Birçok kulüple görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu. Türkiye’de yüksek irtifa kamp merkezi sayısının sınırlı olduğuna dikkat çeken Bıkmaz, Erciyes’in sahip olduğu fiziki imkanlarla öne çıktığını ifade ederek, "Takımlara kendilerine özel antrenman alanları ve futbol sahaları tahsis ediyoruz. Aynı sahayı iki takıma vermiyoruz. Bu uygulama kulüpler tarafından büyük memnuniyetle karşılanıyor. Futbolun yanı sıra yüzme, basketbol, voleybol, hentbol, beyzbol ve ragbi branşlarında da takımları ağırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yurt dışından da yoğun talep aldıklarını dile getiren Bıkmaz, özellikle İran kulüplerinin Erciyes’i tercih ettiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl Avrupa’dan takımları ağırladık. Bu sezon da İran’ın köklü kulüplerinden Esteghlal, tesislerimizi kullanacak. Takımların birbirlerine tavsiye ederek Erciyes’i tercih ettiğini biliyoruz. Dört yılda yerli takımların büyük bölümünü ağırladık. Tesisimizin uluslararası alanda bilinirliğinin artması bizi gururlandırıyor" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP Kütahyada ilçe kongreleri 13 Ağustosta başlıyor Önceki Haber

MHP Kütahyada ilçe kongreleri 13 Ağustos...

Emette gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor Sonraki Haber

Emette gıda işletmelerine yönelik deneti...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar