160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Irak Yükseköğretim Başkanlığından Türkiyeye işbirliği talebi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Irak Yükseköğretim Başkanlığından Türkiyeye işbirliği talebi
Abone ol
IRAK GAZİANTEP BAŞKONSOLOSU HASAN ABDULWAHİD MAJEED, GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ARİF ÖZAYDIN’I MAKAMINDA ZİYARET EDEREK, IRAK YÜKSEK ÖĞRETİM BAŞKANLIĞININ İŞ BİRLİĞİ TALEBİNİ İLETTİ.

Irak’ın Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed, Irak Yükseköğretim Başkanlığı’nın iş birliği protokolünü Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özaydın’a teslim ederek, her iki ülke arasında lisans ve lisansüstü eğitim düzeyinde Gaziantep Üniversitesi ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.


Irak Gaziantep Başkonsolosu Hasan Abdulwahid Majeed, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Irak Yükseköğretim Bakanlığının işbirliği protokolünü Rektör Prof. Dr. Özaydın’a takdim eden Başkonsolos Hasan Abdulwahid Majeed, her iki ülke arasında lisans ve lisansüstü düzeyde Gaziantep Üniversitesi ile eğitim işbirliği yapmak istediklerini kaydetti. Gaziantep-Bağdat arasında başlayan direkt uçuşların da işbirliği açısında büyük fırsat olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini belirten Başkonsolos Majeed, görüşmede Irakta başarı sıralamasında birinci sırada olan Teknoloji Üniversitesinin Türk öğrencilerini tam burslu olarak misafir edebileceklerini dile getirdi.


Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın ise iki ülke arasındaki eğitim işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, bu noktada Iraklı öğrencileri Gaziantep’te misafir etmekten mutluluk duyacaklarını ifade etti. Her iki ülkenin yüzyıllara dayanan bir kardeşliğinin olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özaydın, bu bağların hem ekonomik hem de eğitim alanlarında güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. ‘Ana gibi yar Bağdat gibi diyar olmaz’ atasözünün ülkemizde dilden dile aktarıldığını ifade eden Prof. Dr. Özaydın, eğitim köprülerinin yeniden inşa edilmesi gerektiğini ve bu açıdan bu görüşmenin olumlu sonuçlarının ey yakın zamanda görüleceğini belirtti.


Öte yandan, Gaziantep Üniversitesi’nde alınacak kararın ardından protokolün her iki kurum tarafından imzalanarak hayata geçirileceği öğrenildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PAÜ istihdam ve kalkınmaya katkı sunacak projede yer aldıÖnceki Haber

PAÜ istihdam ve kalkınmaya katkı sunacak...

YKS öncesi ailelere ve adaylara kritik uyarılarSonraki Haber

YKS öncesi ailelere ve adaylara kritik u...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar