05 Ekim 2026, Pazartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Irak: Ayn el-Esed Üssünü koalisyon güçlerinden devralacağız

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Irak: Ayn el-Esed Üssünü koalisyon güçlerinden devralacağız
Abone ol
ırak Başbakanı Muhammed şiya Sudani, Terör örgütü Deaş Ile Mücadele Kapsamında Bölgede Bulunan Abd öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon Güçlerine Ait Ayn El-esed üssü’nü Devralacaklarını Söyledi. (arşiv)

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, terör örgütü DEAŞ ile mücadele kapsamında bölgede bulunan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait Ayn el-Esed Üssü’nü devralacaklarını söyledi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, İranlı General Kasım Süleymani ve Iraklı komutan Ebu Mehdi el-Mühendis’in ölüm yıl dönümünde düzenlenen anma töreninde konuştu. Sudani, önümüzdeki günlerde terör örgütü DEAŞ ile mücadele kapsamında bölgede bulunan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin Anbar vilayetindeki Ayn el-Esed Üssü’nü devralacaklarını duyurdu. Sudani, "Hayatını kaybedenlerin fedakarlıklarını korumak ve Irak halkının esenliğini sağlamak adına, ulusal egemenlik meselesini tamamlamak için aralıksız çalıştık. Bu süreçte uluslararası koalisyonun Irak’taki varlığını sona erdirme noktasına ulaştık ve önümüzdeki günlerde Ayn el-Esed Üssü’nü teslim alacağız" dedi.

"Bu adım, Irak’ı korumak ve saldırmak isteyenlerin bahanelerini ellerinden almaktır"

Ülkedeki silahlı grupların silahsızlandırılması değinen Irak Başbakanı, silahların yalnızca devlet kontrolünde olması gerektiğini vurgulayarak, bu vizyonunun ülke egemenliğini güçlendireceğini kaydetti.

Sudani konuşmasında, "Bu adım Irak’ı hedef almak değil, aksine onu korumak ve saldırmak isteyenlerin bahanelerini ellerinden almaktır. Silahsızlanma süreci tamamen Irak’ın kendi kararıyla yürütülecektir. Dini merciler de silahların toplanması ve yalnızca devletin kontrolünde olması gerektiğini teyit etmiştir" ifadelerini kullandı.

"6 yıl önce, ulusal egemenliğimiz ihlal edilerek hain bir saldırı gerçekleştirildi"

Sudani ayrıca "6 yıl önce, ulusal egemenliğimiz ihlal edilerek, zafer liderleri ve yoldaşları Ebu Mehdi el-Mühendis ile General Kasım Süleymani’ye yönelik hain bir saldırı gerçekleştirildi. Havalimanı cinayeti, uluslararası yasaların dokunulmaz kıldığı güvenli sivil bir alana yönelik büyük bir ihlaldi; dini merciler de bu olayı vahşi bir saldırı olarak nitelendirdi" şeklinde konuştu.

İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi komutanlarından Mehdi Mühendis, 3 Ocak 2020’de ABD ordusunun Irak’ın başkenti Bağdat’ta düzenlediği hava saldırısında öldürülmüştü.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sakaryada 259 bin çağrı cevaplandı Önceki Haber

Sakaryada 259 bin çağrı cevaplandı

Bingölde yoğun kar yağışı sonrası köy yollarında çalışmalar devam ediyor Sonraki Haber

Bingölde yoğun kar yağışı sonrası köy yo...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar