160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

İneboluda kıyafet festivali düzenlenecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İneboluda kıyafet festivali düzenlenecek
Abone ol
BALKAN ÜLKELERİ DOSTLUK DERNEĞİ GENEL SEKRETERİ HALUK KAYA, "BİZİM BURADAKİ AMACIMIZ BAHARIN UYANIŞI İLE HER YERDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANAN 7 MAYIS HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİNİ İLK KEZ FARKLI BİR BOYUTTA TÜM HALKIMIZIN KATILIMI İLE VE ÇEŞİTLİ FARKLI RENKLİ KIYAFETLER İÇİNDE KARŞILAMAK İSTİYORUZ" DEDİ.

İnebolu Balkan Ülkeleri Derneği Temsilciliği tarafından 7 Mayıs Hıdırellez Şenlikleri çerçevesinde kıyafet festivali düzenlenecek.



İnebolu’da bir ilk olacak olan kıyafet festivali, 7 Mayıs Hıdırellez Şenlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek. İnebolu Balkan Ülkeleri Derneği Temsilciliği tarafından düzenlenecek olan festivalin ön kayıt başvuruları başladı. Festivalle ilgili bilgi veren


Balkan Ülkeleri Dostluk Derneği Genel Sekreteri Haluk Kaya, "Bizim buradaki amacımız baharın uyanışı ile her yerde çeşitli etkinliklerle kutlanan 7 Mayıs Hıdırellez Şenliklerini ilk kez farklı bir boyutta tüm halkımızın katılımı ile ve çeşitli farklı renkli kıyafetler içinde karşılamak istiyoruz. Barış, dostluk ve kardeşlik temaları ile birlikte baharı karşılamak istiyoruz. Festival 7 Mayıs 2022 tarihinde İnebolu merkezdeki Atatürk Anıtı önünden başlayarak bando eşliğinde kortej şeklinde dener ve bayraklarla Osman Sungur Moteli bahçesinde yakılacak. Kamp ateşi öncesi farklı kıyafetlerin sergilendiği bir kıyafet yarışması düzenlenecektir. 5 kişilik jüri kıyafetlere puan vererek erkek ve kadınlarda ayrı olmak üzere dereceye girenler belirlenecek ve ilk üçe girenlere kupa verilecektir. Kupa töreni sonrasında kamp ateşi ve türkülerle gece sonlanacaktır. Kamp ateşinin etrafında ’Hayat Bayram Olsa’ şarkısıyla eğlence gerçekleştirilecektir. Kıyafet festivaline Kastamonu’dan, Ankara’dan ve çeşitli illerden gelecek dostlarımız ile baharın uyanışını Kutlayacağız" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Vahap Seçer: “Yolsuzluğu, israfı önlediğiniz zaman gelen para her belediyeye fazlasıyla yeter’” Önceki Haber

Başkan Vahap Seçer: “Yolsuzluğu, israfı...

Gaziantepte Covid-19 salgını tamamen kontrol altında Sonraki Haber

Gaziantepte Covid-19 salgını tamamen kon...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar