160x600
11 Temmuz, 2025, Cuma
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı Türkiye’ye Döndü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı Türkiye’ye Döndü
Abone ol
9 Şubat akşamı, tarihi bir an gerçekleşti. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 19 Ocak'ta başladığı uzay görevini başarıyla tamamlayarak dünyaya döndü.

9 Şubat akşamı, tarihi bir an gerçekleşti. Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, 19 Ocak'ta başladığı uzay görevini başarıyla tamamlayarak dünyaya döndü.

Gezeravcı'yı Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve coşkulu bir kalabalık karşıladı.

Bakan Kacır, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Gezeravcı'nın görevini başarıyla tamamladığını ve biyoloji, tıp ve malzeme bilimi gibi alanlarda önemli kazanımlar elde ettiğini vurguladı.

Uzaydaki mikro yer çekiminin insan sağlığı üzerindeki etkilerini araştıran ve bitkiler, algler ve propolisle uzay destek sistemlerinde çalışmalar yürüten Gezeravcı'nın deneylerinin kıymetli sonuçlar doğuracağına inanılıyor.

Kacır, bu misyonun sadece 13 bilimsel deney için değil, ülkemizde bilime ve bilim insanlarına verilen değer ve sunulan imkanı göstermek açısından da çok değerli olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin bilimsel araştırmaları gerçekleştirme çaba ve kapasitesinin misyon vesilesiyle takip edildiğini ve astronot Gezeravcı'nın uzay istasyonundan Türkiye'ye 7 görüntülü video ve 2 telsiz bağlantısı gerçekleştirerek kamuoyunu kapsamlıca bilgilendirdiğini kaydetti.

Bakan Kacır, Milli Uzay Programı kapsamındaki hedefleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini ve bu araştırmaların devamını sağlamak için gerekli desteği sunacaklarını açıkladı.

Kacır, yakın zamanda ikinci astronotun yörünge altı bir uçuşta bilimsel deneyler gerçekleştirmesini sağlayacaklarını, AR-GE programları başlatacaklarını,

uzay limanı kurup ay programını gerçekleştireceklerini ve bölgesel konumlama ve zamanla programını gerçekleştirerek teknolojik bağımsızlığı elde edeceklerini söyledi.

Alper Gezeravcı da yaptığı açıklamada, belirlenen hedefleri gerçekleştirmenin gururuyla ülkeye döndüğünü ve bunun sadece bir başlangıç olduğunu ifade etti.

Gezeravcı, "Bu görev, astronot ve bilim misyonu adı altında gerçekleşti. Sayın bakanımızın da ifade ettiği gibi bu sadece bir başlangıçtı, bir yere varış hikayesi değildi.

Dünyanın bugüne kadar paylaştığı, bizim de fazlasıyla hak ettiğimiz uzaydaki yerimizi, pay alacak şekilde adımlar atılacağını en kısa sürede göreceğiz" dedi.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sasa işçileri düşük maaşı gerekçe göstererek, toplu istifa ettilerÖnceki Haber

Sasa işçileri düşük maaşı gerekçe göster...

Diyarbakırda 72 yaşındaki kadın besledikleri köpeğin saldırısına uğradıSonraki Haber

Diyarbakırda 72 yaşındaki kadın besledik...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar