160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

İlk başkent Yenişehir belgeseli yayında

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlk başkent Yenişehir belgeseli yayında
Abone ol
OSMANLI'YA İLK BAŞKENTLİK YAPAN BURSA YENİŞEHİR İLÇESİNDEKİ BULUNAN TARİHİ YERLERİN BELGESELİ ÇEKİLDİ. ÇEKİLEN BELGESEL ÖZEL BİR TELEVİZYON KANALINDA VE SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA YAYINLANMAYA BAŞLANDI.

Osmanlı’ya ilk başkentlik yapan Bursa Yenişehir ilçesindeki bulunan tarihi yerlerin belgeseli çekildi. Çekilen belgesel özel bir televizyon kanalında ve sosyal medya hesaplarında yayınlanmaya başlandı.


Gazeteci Fatih Ak, "Yenişehir Osmanlı’ya ilk başkentlik yapan tarihi eserlerin olduğu Türkiye’deki eşine ender rastlanan ilçelerden birisidir İlçede Osmanlı dönemine ait birçok önemli eser bulunuyor. Bugüne kadar bu eserlerin görüntülü olarak profesyonel biri tarafından anlatımı gerçekleşmedi. Bizler de ilk Başkent Yenişehir isimli tarihi belgeselimizi çekmeye karar verdik. Yenişehir’deki 13 yerin çekimini gerçekleştirdik. Bu önemli çalışmada yaptığı çalışmalar ile kendini kanıtlamış önemli eserleri bulunan Tarihçi Yazar Dr. Salih Erol projeye önemli katkılar sağladı. İlk Başkent Yenişehir belgeseli izleyicilerden tam not aldı” diye konuştu.


Ak, “Tarihi mekanların yayına girmesiyle birlikte Bursa merkez ve ilçelerdeki tarihi mekanların yanı sıra Bilecik ve ilçelerinde bulunan mekanların çekimi için yoğun bir talep aldık. Çok yakında yeni projelerle ekranlarda olmak için çalışmalarımız başladı” dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Günün karesi Önceki Haber

Günün karesi

Yenişehirde kişi başına düşen yeşil alan yüzde 50 arttı Sonraki Haber

Yenişehirde kişi başına düşen yeşil alan...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar