18 Haziran, 2024, Salı
DOLAR32.5916
EURO35.0239
ALTIN2433.8
Yusuf Cinkara Otomotiv

İlim Yayma Vakfı'nın Üçüncü Kez Düzenlediği Ödüllere Büyük İlgi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İlim Yayma Vakfı'nın Üçüncü Kez Düzenlediği Ödüllere Büyük İlgi
Abone ol
İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan, 3. Kez düzenlenen İlim Yayma Ödülleri'ne bu yıl beklenenden daha büyük ilgi olduğunu açıkladı.

İlim Yayma Vakfı Akademik Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Savaşan, 3. Kez düzenlenen İlim Yayma Ödülleri'ne bu yıl beklenenden daha büyük ilgi olduğunu açıkladı.

Başvurular 14 Temmuz tarihinde sona erdi ve bu süre içinde yüzlerce başvuru alındı. Prof. Dr. Savaşan, başvurulardaki çalışmaların yüksek nitelikte olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

İlim Yayma Ödülleri her geçen dönem daha da güçleniyor ve amacı, uluslararası bir niteliğe kavuşmak.

Başvuru aşamasının sona ermesiyle birlikte, çeşitli kurullarda bilimsel değerlendirmeler yapılacak. Ödül kazanan çalışmaların yıl sonuna doğru büyük bir törenle kamuoyuna duyurulması planlanıyor.

İlim Yayma Vakfı'nın 3. Kez düzenlediği İlim Yayma Ödülleri'ne ilgi büyük oldu.

Başvurular, iki aylık süreçte "ilimyaymaodulleri.org" web sayfası üzerinden yapıldı.

Ödüller, "Sosyal Bilimler" ve "Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri" olmak üzere iki ana kategoride düzenlendi.

Başvuruların süresinin sona ermesiyle birlikte, başvurular değerlendirme aşamasına alındı.

Doktora unvanına sahip olanlar, "Sosyal Bilimler" ve "Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri" ödüllerine doğrudan başvuru yapabildikleri gibi, doktora unvanına sahip kişiler tarafından da aday gösterilebildiler.

Ancak "Büyük Ödül" kategorisi sadece aday gösterme yöntemiyle belirleniyor.

Bu kategoride, akademik yetkinliğe ve eğitim düzeyine bakılmaksızın, ilme katkı sağlayan her türlü icat, buluş, proje, model, eser gibi çalışmalar aday gösterilebiliyor.

Aday göstermeye yetkili kişiler arasında üniversite rektörleri, ticaret ve sanayi odası başkanları, teknoloji geliştirme merkezleri genel müdürü-yönetim kurulu başkanları, onur kurulu üyeleri, akademik danışma kurulu ve ödül komisyonu üyeleri bulunuyor.

Başvuruların, millilik bilincine sahip, toplumda yaygın etki oluşturan, ülkemizin ve insanlığın hayrına katkı sağlayan çalışmalar arasından yapılacak seçimler sonucunda, ödül kazananlar yıl sonunda düzenlenecek büyük bir törenle taltif edilecekler.

Bu yılki ödüllerde, ödül sahiplerine verilecek ödül miktarı altın olarak belirlendi. "Büyük Ödül" kategorisi kazananı 150 tam altınla ödüllendirilecek, diğer iki kategori "Sosyal Bilimler" ve "Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri" ödülü sahiplerine ise 50'şer tam altın mükâfat verilecektir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kasten adam öldürme suçundan aranan şahıs yakalandıÖnceki Haber

Kasten adam öldürme suçundan aranan şahı...

Anne babası obez olan çocuk yüzde 90 obez oluyorSonraki Haber

Anne babası obez olan çocuk yüzde 90 obe...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar