160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

İklim Değişikliği Eylem Planı tanıtıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İklim Değişikliği Eylem Planı tanıtıldı
Abone ol
MİLLÎ EĞİTİM BAKAN YARDIMCISI PETEK AŞKAR, "ÇEVRE BİLİNCİNE SAHİP ÖĞRENCİLER, SORUNLARIN FARKINDA. BU FARKINDALIK, ONLARIN İKLİM KRİZİ VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA GİBİ KONULARDA DAHA GÜÇLÜ BİR SORUMLULUK DUYGUSUYLA HAREKET ETMELERİNE YARDIMCI OLUYOR" DEDİ.

İklim Değişikliği Eylem Planı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığında düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, "Çevre bilincine sahip öğrenciler sorunların farkında. Bu farkındalık, onların iklim krizi ve sürdürülebilir kalkınma gibi konularda daha güçlü bir sorumluluk duygusuyla hareket etmelerine yardımcı oluyor" dedi.


Türkiye’nin iklim değişikliği konusunda ulusal vizyonunu, iklim değişikliği politikalarını kalkınma politikalarıyla entegre etmek ve temiz yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımını arttırmak amacıyla hazırlanan İklim Değişikliği Eylem Planı tanıtıldı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Milli Eğitim Bakan Yardımcıları Petek Aşkar, Sadri Şensoy ve Nazif Yılmaz’ın yanı sara çok sayıda bürokrat katıldı. Toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Akşar, akademik çalışmalar, bilimsel çalışmalar ve günlük haberlerin dünya ekosisteminin tehlikede olduğunu gösterdiğini belirterek, “Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli’nce (IPCC, Intergovernmental Panel on Climate Change) yapılan araştırmaya göre iklim değişikliğinin en kötü etkilerini önlemek, becerikli dönüşümü yapmak için 11 yıldan daha az bir zamanımız var. Süre aleyhimize işliyor. Örneğin küresel ısınmanın 1,5 santigrat dereceye çıkmasını önlemek için atmosferdeki karbondioksit seviyesinin 2030 yılına kadar yüzde 45 oranında azaltılması gerekecek” diye konuştu.



“Bakanlığımızın amacı çevre yanlısı davranışları teşvik etmektir”


Çevre sorunlarının çözümünde eğitimin önemli rol oynadığını söyleyen Akşar, “Bakanlığımızın da üzerinde önemle durduğu çevre eğitiminin temel amacı, çevre yanlısı davranışları teşvik etmektir. Çevre bilincine sahip öğrenciler sorunların farkında. Bu farkındalık, onların iklim krizi ve sürdürülebilir kalkınma gibi konularda daha güçlü bir sorumluluk duygusuyla hareket etmelerine yardımcı oluyor. Sorumluluk duygusunun harekete geçmesi için ilk olarak ekolojik düşünme becerisinin yerleşmesi önemlidir" şeklinde konuştu.



“Öğrencilerin yüzde 79’u küresel ısınma hakkında bilgi sahibi”


Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’ndan (PISA) elde edilen verilerden dolayı şanslı olduklarını vurgulayan Aşkar, "2018 yılında OECD ülkeleri genelinde öğrencilerin ortalama yüzde 78’i küresel çevreye sorumlu olmanın kendileri için önemli olduğu konusunda hemfikir. Yüzde 79’u ise iklim değişikliği ve küresel ısınma hakkında bilgi sahibi olduklarını söylemiştir. Bu yetişkinlerden çok daha önemli bir yüzde" ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından katılımcıların toplu fotoğraf çekilmesi ile toplantı sona erdi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaş Belediyesinin acı günüÖnceki Haber

Kaş Belediyesinin acı günü

Doktora öğrencileri çalışmalarıyla TÜBİTAKtan tam destek aldıSonraki Haber

Doktora öğrencileri çalışmalarıyla TÜBİT...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar