24 Nisan, 2024, Çarşamba
DOLAR32.5147
EURO34.8064
ALTIN2425.9

İhracatçılardan yeni kabine açıklaması

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İhracatçılardan yeni kabine açıklaması
Abone ol
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yeni kabine üyelerinin belli olmasının ardından ihracatçılar da yeni dönemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yeni kabine üyelerinin belli olmasının ardından ihracatçılar da yeni dönemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Tecdelioğlu:

“Geçmiş dönemde hep birlikte 254 milyar dolar gibi bir ihracata imza attık. İhracatın ekonomiye olan katkısını hepimiz çok iyi biliyoruz.

İhracatı, üretimi, istihdamı ve büyümeyi sağlamak, artırmak için çok çalışmamız gerekiyor.

Bu çerçevede her konuda başta ekonomide olmak üzere bankacılık, finansal erişim, diğer teşvikler ve destekler olsun her bakanlıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Çok uyumlu bir kabine oldu ve bu kabineyle çok güzel işler yapabileceğimize eminim.”

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı:

“Yaşamış olduğumuz pandemi süreci, tarımın hem ülkemizde hem de dünyada ne kadar stratejik bir alan olduğunu hepimizin görmesini sağladı.

Toprağın ekilmesi, çiftçilere ve hayvancılığa verilecek desteklerle ilgili önemli adımlar atıldı.

Geçtiğimiz birkaç yıllık periyotta da çiftçiye verilmiş olan adımlar önemli ve kayda değerdi.

Dolayısıyla yeni dönemde de bu bilinç ile halihazırda belirlenmiş politikaların takip edileceği ve geliştirileceği kanaatindeyiz.

Sayın Bakanımıza da inşallah ilk ziyaretimizde olması gerekenleri, ihracatçıların nelere ihtiyacının olduğunu, neler yapılması gerektiğinizi izah edeceğiz ve yol almaya çalışacağız."

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya:

“Son dönemlerde ihracatçılar olarak piyasalara likidite akışının sağlanması, kredilerin yeniden açılması, döviz kurlarının öngörülebilir olması gibi beklentilerimizi sıklıkla dile getiriyorduk.

Bu kapsamda, yeni dönemden de umutlu olduğumuzu söylemeliyiz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de görevi devralırken yaptığı açıklamaları çok kıymetli buluyoruz.

Bu vesileyle Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e, Ticaret Bakanımız Ömer Bolat’a, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar’a yeni görevlerinde başarıları diliyoruz.

İhracatçılar ve üreticiler olarak yeni dönemde ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sultangazide park halindeki araçlara kurşun yağdırdılarÖnceki Haber

Sultangazide park halindeki araçlara kur...

Başkan Beyoğlu kadınlarla bir araya gelip taleplerini dinlediSonraki Haber

Başkan Beyoğlu kadınlarla bir araya geli...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar