160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Iğdır Üniversitesinde üretildi: Cilt kanserine neden olan lekelerde bile etkili

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Iğdır Üniversitesinde üretildi: Cilt kanserine neden olan lekelerde bile etkili
Abone ol
ığdır üniversitesi, Ağrı Dağı Ve Pamuk Dağı Eteklerinde 1250 Rakımlı Bölgedeki Arılardan Elde Edilen Bal Ile Cilt Sağlığında önemli Bir ürüne Imza Attı.

Iğdır Üniversitesi, Ağrı Dağı ve Pamuk Dağı eteklerinde 1250 rakımlı bölgedeki arılardan elde edilen bal ile cilt sağlığında önemli bir ürüne imza attı. Üniversitenin Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde üretilen ve içerisine zerdeçal ile zeytinyağının da dahil edildiği krem, cilt kanserine neden olan lekelerde dahi etkili olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi sorumlusu Öğretim Görevlisi Musa Karadağ, Ağrı Dağı florasına özgü bitkilerden katma değeri yüksek ürünler geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Üniversitemizin katma değerli ürünler alanında ihtisaslaşması ile beraber biz de tarımsal ve hayvansal ürünlerin bir araya getirilmesi ile katma değeri yüksek kozmetik, endüstriyel, sağlık ve gıda ürünlerine dönüştürülmesini gerçekleştirmekteyiz. Bugün de daha önce üzerine çalıştığımız farklı projelerimizde olduğu gibi bundan da yine hayvansal ve bitkisel ürünlerden yola çıkarak katma değeri yüksek bir leke giderici, doğal leke giderici krem ürettik. Bu kremin ana yapısında sadece Iğdır Üniversitesi’nin 1250 rakamında yetiştiriciliğini yaptığımız arılardan elde ettiğimiz baldan, bal mumundan ve zerdeçal gibi bitkilerin bir araya getirilmesiyle zeytinyağıyla harmanlayarak biz bunu bir katma değerli ürüne dönüştürdük. Gönüllü arkadaşlar üzerinde denemeler yapıldı. Özellikle güneş lekeleri, doğum lekeleri ve işte kansere yol açabilecek birçok lekenin üzerine denendiği ve olumlu etkiler olduğunu gördük. Bu çalışmayı biz biraz daha özenli bir şekilde araştırma çalışması olarak gerçekleştirdik. Bunu tabii ki üniversitemizin bünyesine kazandık. İleriki süreçte bunu daha farklı, daha profesyonel bir şekilde katma değerli ürün olarak üniversite bünyesinde inşallah daha güzel bir şekilde sunmayı hedefliyoruz" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ju Jitsu No-Gi Avrupa Şampiyonası hazırlıkları Bartında devam ediyor Önceki Haber

Ju Jitsu No-Gi Avrupa Şampiyonası hazırl...

Kayseride trafik kazası: 2 ölü Sonraki Haber

Kayseride trafik kazası: 2 ölü

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar