160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Hukuk ve Adalet dersini bugüne kadar 1 milyon 147 bin öğrenci seçti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hukuk ve Adalet dersini bugüne kadar 1 milyon 147 bin öğrenci seçti
Abone ol
Adalet Bakanlığı Ile Milli Eğitim Bakanlığı Arasında, Gençlerin özgüven, Eşitlik, Hukuk, özgürlük, Sorumluluk Ve Adalet Bilinciyle Yetişmesi Için Hazırlanan Ve Ortaokullarda Seçmeli Ders Olarak Müfredata Alınan Hukuk Ve Adalet Dersini Tercih Eden öğrenci Sayısı 1 Milyon 147 Bin 799’a Ulaştı.

Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında, gençlerin özgüven, eşitlik, hukuk, özgürlük, sorumluluk ve adalet bilinciyle yetişmesi için hazırlanan ve ortaokullarda seçmeli ders olarak müfredata alınan Hukuk ve Adalet Dersini tercih eden öğrenci sayısı 1 milyon 147 bin 799’a ulaştı.

Öğrencilerde hukuk bilincinin geliştirilerek, hak, özgürlük ve sorumluluklarının farkında olan adil bireyler yetiştirilmesini sağlamak amacıyla hayata geçirilen ‘Türkiye’de Adalete Daha İyi Erişim İçin Koruyucu Hukuk Uygulamalarının Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında hazırlanan Hukuk ve Adalet dersi 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren 6’ncı ve 7’nci sınıflarda seçmeli ders olarak okutuluyor.

‘Ders kitabı 4 üniteden oluşuyor’

Ders kitabında, “Yaşamımızda Hukuk ve Adalet”, “Haklarımız ve Sorumluluklarımız”, “Hukuki Sorunlarımız” ve “Hukuki Çözümlerimiz” başlıklı 4 ayrı ünite yer alıyor. Ders kapsamında hukuk, adalet, hak ve sorumluluk gibi kavramlar ile hukuki sorunlar ve çözüm yolları üzerinde duruluyor, öğrencilere CİMER, UYAP gibi uygulamalar hakkında bilgi veriliyor. Kitapta adalet, eşitlik, duyarlılık, özgüven, sorumluluk, barış, tarafsızlık, özgürlük, dürüstlük gibi değerlere vurgu yapılıyor. Öğrenciler tarafından oldukça ilgi gösterilen Hukuk ve Adalet Dersi bugüne kadar 1 milyon 147 bin 799 öğrenci tarafından tercih edildi.

‘Hakim ve savcılar derse katılıyor’

Türkiye’nin dört bir yanındaki ortaokullarda, hakim ve savcılar Hukuk ve Adalet derslerine katılarak, adaletin nasıl tesis edildiğini çocuklara anlatıyor. Çocuklar, her türlü uyuşmazlık hakkında karar verici konumda olan hakim ve savcılara, suçlular, davalar ve meslek ile ilgili sordukları sorulara cevap buluyor. Ayrıca çocuklar hukuk mezunu kariyer meslek mensuplarını doğrudan tanıyarak, kendi gelecek meslek tercihlerine ilişkin bilgi de ediniyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Madende iş kazası: 1 ölüÖnceki Haber

Madende iş kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzü gülüyorSonraki Haber

Yunusemre Belediyesi ile ihtiyaç sahibi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar