28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3419
EURO35.1364
ALTIN2308.5

Hızır ve Mehdiyiz diye kandırıp 180 bin lira dolandırdılar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hızır ve Mehdiyiz diye kandırıp 180 bin lira dolandırdılar
Abone ol
KONYA’DA KENDİLERİNİ 'HIZIR, MEHDİ VE TURABİ' OLARAK TANITIP BİR KİŞİYİ 180 BİN LİRA DOLANDIRAN ŞAHISLAR, POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN YAKALANDI.

Konya’da kendilerini ’Hızır, Mehdi ve Turabi’ olarak tanıtıp bir kişiyi 180 bin lira dolandıran şahıslar, polis ekipleri tarafından yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, Konya’da daha önceden belirledikleri İ.Ö.’nün yanına gelen 3 kişi, kendilerinin Hızır, Mehdi ve Turabi olduklarını, Allah rızası için yoksullara yardım ettiklerini söyledi. Şüphelilerden biri, İ.Ö. ile kurduğu diyalogdan sonra “Sakın giderken arkana bakma” diyerek Hızır Aleyhisselam’a da atıfta bulundu. İ.Ö., şahısların yanından ayrılacağı esnada şüpheliler, daha önceden ayarladıkları ve suç ortakları olan sürücü şahsı yol üzerinde rastgele bir araç durdurmuş gibi yaparak aracı durdurdu. Şüpheli, mağdur İ.Ö.’ye “Sen de artık bizim dergahımızdasın, lüks yaşantıdan uzak dur. Daha düşük modelde bir arabaya bin. Allah rızası için 40 kapıya yardım edeceğiz, sen de para ver” diye para istedi.



Tezgaha inanan vatandaştan 180 bin lira dolandırdılar


Şüpheli şahısların dini duygularını suistimal ederek etkiledikleri İ.Ö., aracını sattı, ailesi ve arkadaşlarından da borç istedi. Mağdur vatandaş sattığı aracından ve aldığı borçlardan elde ettiği 180 bin lirayı dolandırıcılara verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan vatandaş şüphelilerden şikayetçi olmak için polis merkezine gitti. Şikayetin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Polis ekipleri kısa sürede 3 dolandırıcının Mazlum D., Ozan D. ve Yunus D. olduğunu tespit edildi. Tespit edilen şüpheliler, ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların yapılan sorgusunda daha önce de benzer suçlar işledikleri ve haklarında işlem yapıldığı anlaşıldı.


Öte yandan, Mazlum D. ve Ozan D.’nin baba oğul, Yunus D.’in ise enişte olduğu öğrenildi. 3 şahıs emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Selçukluda dış mahallelerin yol konforu yükseldiÖnceki Haber

Selçukluda dış mahallelerin yol konforu...

Askere gitmek için gün sayan genci, en yakın arkadaşı öldürmüşSonraki Haber

Askere gitmek için gün sayan genci, en y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar