Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU), kuraklıkla mücadele kapsamında yeni su kaynakları oluşturup bakım-onarım çalışmalarını sürdürerek Arsuz ilçesindeki su iletimini güçlendiriyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), son 65 yılın en kurak döneminin yaşandığı süreçte vatandaşların suya erişimini güvence altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu kapsamda, Arsuz ilçesine bağlı Konacık ve Tülek Mahallelerinin su ihtiyacını karşılayan Arabın Gölü kaynağında bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirildi.
HATSU ekipleri, zorlu coğrafi koşullara rağmen arızalı su alma yapısı ve iletim hatlarında onarım çalışmaları yaptı.
Çalışmalar sayesinde hem su iletimindeki basınç artırıldı hem de kapasite artışına katkı sağlandı.
Bakım-onarım çalışmalarını yerinde inceleyen HATSU yetkilileri, su kaynaklarının önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Suyu getirmek o kadar kolay değil. Coğrafya ağır şartlarda çalışmamıza izin veriyor. Bu hatlar çok zor. Burası bizim için çok önemli bir kaynak.
Arsuz Konacık ve Tülek hatları bu kaynaktan besleniyor ve su kalitemiz çok yüksek.
Yukarıdan gelen kayalardan dolayı sürekli arızalanan noktaları onarıyoruz. Arsuz’a ve Hatay’ımıza hizmet ediyoruz.”
Genel Müdürlük, yapılan bakım ve onarım çalışmalarının yalnızca Arsuz değil, Hatay genelinde sürdüğünü vurguladı.
Çalışmaların temel hedefinin su kayıplarını önlemek, kapasiteyi artırmak ve vatandaşlara kesintisiz su erişimi sağlamak olduğu belirtildi.
Yorum Yazın