160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Hatay’da gönüllü psikologlar, depremin çocuklar üzerindeki izlerini silmeye çalışıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatay’da gönüllü psikologlar, depremin çocuklar üzerindeki izlerini silmeye çalışıyor
Abone ol
Arsuz ilçesindeki çadır kentte oluşturulan oyun alanında gönüllü psikologlar eşliğinde çocuklara yönelik etkinlikler gerçekleştiriliyor

Hatay'ın Arsuz ilçesinde gönüllü psikologlar, depremzede çocukların yaşadığı afet travmasını atlatabilmesi için etkinlikler düzenliyor.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Arsuz'da belediye ve Türk Psikologlar Derneği işbirliğinde, öğretim görevlisi psikolog Esra Güven'in koordinesinde gönüllü ekip oluşturuldu.

Gönüllü ekip, depremler nedeniyle Çetillik ve Karaağaç semt pazarlarında kurulan çadır kentlerde kalan çocukların yaşadığı travmayı atlatabilmeleri için etkinlikler yapıyor.

Oyunlar oynayıp sanatsal etkinlikler düzenliyorlar

Gönüllü 8 psikolog, 4 psikolojik danışmandan oluşan ekip, çadır kentte oluşturulan oyun alanında çocuklarla boyama yapıyor, müzik eşliğinde dans ediyor. Ekip, çocuklarla çeşitli oyunlar oynuyor.

Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, AA muhabirine, depremin küçükten büyüğe herkesi kötü etkilediğini belirterek, arama kurtarma çalışmalarının ardından psikososyal destek faaliyetlerine başladıklarını söyledi.

Kendisinin çocuk doktoru, kızı Esra'nın da psikolog olduğunu ifade eden Güven, depremzedelere yönelik psikososyal çalışma kapsamında Türk Psikologlar Derneği ile işbirliği yaptıklarını dile getirdi.

Güven, çadır kentte kalan çocukların deprem nedeniyle yaşadıkları zor süreci atlatabilmesi için etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Gönüllü psikologlardan Uğur Seküçoğlu da çocukların duygu ve düşüncelerini yetişkinler kadar iyi ifade edemediklerini belirtti.

Çocukların yaşadığı travmayı atlatabilmelerini sağlamak, depremin izlerini silebilmek için çalıştıklarını anlatan Seküçoğlu, bu kapsamda çadır kentte minik depremzedelerle oyunlar oynayarak sanatsal etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kız öğrenciler, 14 yaşındaki kızı saçlarından tutup dövdü Önceki Haber

Kız öğrenciler, 14 yaşındaki kızı saçlar...

Depremzede çocuklar karda kayarak moral buldu Sonraki Haber

Depremzede çocuklar karda kayarak moral...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar