“Hatay Ayağa Kalkıyor” sloganıyla il genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi, ekonomik kalkınma adına da projelerine hız kesmeden devam ediyor.
“Hatay Ayağa Kalkıyor” sloganıyla il genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi, ekonomik kalkınma adına da projelerine hız kesmeden devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi, Hassa’da 16 çiftçinin 80 dönümlük arazide çilek yetiştirmesi için başlattığı projeye destek olarak bölgedeki çiftçilerin yüzünü güldürdü.
HBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen “Çilek Fidesi Dağıtımı” programı, Hatay’ın tarım sektörünü canlandırmak adına önemli bir adım olarak öne çıkıyor.
Hassa’da gerçekleştirilen programa HBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Kandemir, daire başkanları ve çok sayıda çiftçi katıldı.
Program kapsamında üreticilere 500 bin çilek fidesi dağıtıldı. 80 dönümlük alanda ekimi yapılacak olan fidelerin, bölgeye yaklaşık 5 bin kişilik istihdam sağlaması hedefleniyor.
Dağıtım programında konuşan HBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, çiftçilerin emeğine duyduğu saygıyı dile getirerek, “Eli öpülesi değerli çiftçilerimiz, üreticilerimiz, değerli çalışma arkadaşlarım, burada bu çilek üretimine katkı veren herkese yürekten teşekkür ediyorum,” dedi.
Güngör, Hatay’ın özel iklimi sayesinde yetiştirilecek çileklerin daha kaliteli ve lezzetli olacağını vurguladı.
Hatay’ın verimli topraklara sahip olduğunu belirten Güngör, bu projenin hem toprakların atıl kalmamasını sağlayacağını hem de çiftçiye ekonomik destek olacağını ifade etti.
Güngör, “Bu proje sayesinde topraklarımız üretime kazandırılacak, çiftçimize gelir sağlayacak ve bölge halkına istihdam imkanı oluşturacak,” dedi.
Genel Sekreter Güngör, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’nın talimatıyla bu tür projelerin devam edeceğini belirterek, “80 dönümlük bir alanda ekilecek bu fidelerin hasadını hep birlikte göreceğiz.
Önümüzdeki süreçte de sayın başkanımızın liderliğinde tarım alanında daha fazla destek sunacağımızı göreceksiniz,” diye konuştu.
Çileğin katma değeri yüksek bir ürün olduğunu vurgulayan Güngör, iç ve dış pazarlarda satışının bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağını belirtti.
Çiftçilerle yaptığı görüşmelerde seracılığın da yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekildiğini belirten Güngör, “İmkanlarımız ölçüsünde seracılığın ve tarımın gelişmesi, daha fazla üretimin elde edilmesi için hem hükümetimizin hem de belediyemizin desteğini sürdüreceğiz,” diyerek sözlerini tamamladı.
Program sonunda Genel Sekreter Güngör, üretim yapılacak alana çiftçilerle birlikte ilk fideleri dikti ve projenin hayırlı olmasını diledi.
Yorum Yazın