
Hatay Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen il genelinde larva, kemirgen ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen il genelinde larva, kemirgen ve haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.
HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı İlaçlama Birimi, toplu yaşam alanlarında, çadırkent, konteynerkent ve birçok bölgede haşerelerin üremesini kontrol altına alınmak ve halk sağlığını tehdit edebilecek unsurları engellemek amacıyla kentin birçok noktasında sıkı önlemler alarak çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Hatay’ın her köşesinde teknik donanımlı araç ve deneyimli personelle haşereleri yok etmek amacıyla ilaçlamalar yapan Büyükşehir ekipleri ilaçlama çalışmalarını insan sağlığına da zarar vermeden bilinçli bir şekilde gerçekleştiriyor.
Gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında HBB ekipleri depremden en çok etkilenen Defne’de 14 bin 897, Antakya’da 8 bin 193, İskenderun’da 14 bin 120, Samandağ’da 8 bin 725 ve diğer ilçeler de olmak üzere Hatay’ın tüm ilçelerinde toplamda 94 bin 775 noktada ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.
Haşere ile Mücadele ve İlaçlama ekibi, büyük hassasiyetle gerçekleştirdiği çalışmalarına il genelinde devam edeceklerini bildirdi.
HBB ekipleri, ilaçlama çalışmalarının yanı sıra halk sağlığını tehdit eden diğer unsurlar ile de mücadele ediyor.
Bu kapsamda ekipler, çöp konteynerlerinin temizliğini düzenli olarak gerçekleştiriyor, çöplerin sokaklara ve caddelere atılmasının önüne geçiyor ve vatandaşların bilinçlendirilmesi için çalışmalar yapıyor.
HBB, depremden etkilenen vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yorum Yazın