
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Samandağ’da düzenlenen bir toplantıda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Samandağ’da düzenlenen bir toplantıda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya geldi.
SEVA-DER Başkanı Levent Duran’ın organizasyonuyla gerçekleşen ve yoğun katılımın gözlemlendiği toplantıya Başkan Mehmet Öntürk’ün yanı sıra AK Parti Hatay milletvekilleri Hüseyin Yayman ve Abdulkadir Özel, AK Parti Samandağ İlçe Başkanı Ahmet Toysal, bölge muhtarları ve basın mensupları katıldı.
Toplantıda konuşan Başkan Mehmet Öntürk, 6 Şubat depremleriyle büyük yara alan Hatay’ın birlik, beraberlik ve dayanışma ruhuyla yeniden ayağa kalkması için hızla çalışmalara başladıklarını ifade etti.
Öntürk, hizmet götürürken hiçbir ayrım gözetmediklerini belirterek, “Kimsenin diline, dinine, ırkına özel bir muamele yapılmamıştır.
Nasıl olsa oylarımız garanti diyerek 10 yıl boyunca Hatay’a hizmet etmeden yönettiler. Hatay’ın yollarını, altyapısını, içme suyunu unuttular.
Ama biz kısa sürede büyük mesafe kat ettik” ifadeleriyle önceki yönetimi eleştirdi.
Başkan Öntürk, Hatay’ın kardeşlik sembolü olduğuna vurgu yaparak, “Burası Anadolu, adı üzerinde ana. Anadolu olmak zordur.
Dünyanın neresinde bir mağdur, mazlum varsa imkanlarımız ölçüsünde onlara analık yaparız. Ancak bugün, kardeşlerimizin huzur içerisinde ülkelerine dönmelerini istiyoruz” dedi.
Hatay’ın farklı din ve etnik grupların bir arada yaşadığı bir birlik sembolü olduğunu ifade eden Öntürk, “Hatay’da Hristiyan, Yahudi, Alevi, Sünni bir arada yaşıyor.
Suriye de bizim coğrafyamızın bir parçasıdır. Buradaki kardeşlik bağlarını koruyacağız ve provokatif girişimlere asla izin vermeyeceğiz” diyerek ayrıştırıcı söylemlerin karşısında duracaklarını belirtti.
Toplantıda söz alan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Samandağ’dan hizmetlere başlanması talimatını verdiğini hatırlatarak, Mehmet Öntürk’ün bu konuda büyük hassasiyet gösterdiğini ifade etti.
Yayman, “Hatay’da Vakıflı Köyü de bizimdir, Habib-i Neccar Camii de. Hıdırbey de bizimdir, Hz. Zeynep Türbesi de. Suriye’de fitne ve fesat peşinde olanların oyunlarına gelmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Yayman ayrıca, Suriyelilerin kendi ülkelerinde huzurla yaşaması için Suriye’nin üniter yapısının korunmasının önemine dikkat çekti.
AK Parti Milletvekili Abdulkadir Özel ise Hatay’ın yıllardır farklı görüş, din ve etnik kökenlerin bir arada yaşadığı barış ve kardeşlik diyarı olduğunu vurgulayarak, “Bizler renklerimizin ve dillerimizin farklılığıyla zenginleşiyoruz.
Kimlikler tercih edilen değil, yaratılıştan gelen özelliklerdir ve üstünlük sebebi olamaz” dedi. Özel, birlik ve beraberlik mesajını “Zalim bir Sünni tüm Sünnileri, zalim bir Alevi de tüm Alevileri temsil etmez. Bizim kimliğimiz kardeşliktir” ifadeleriyle sürdürdü.
SEVA-DER Başkanı Levent Duran, Samandağ’ın yıllardır üvey evlat muamelesi gördüğünü ancak Mehmet Öntürk’ün göreve gelmesiyle hizmetlerin hız kazandığını belirtti.
Duran, “10 yıldır görmediğimiz hizmetler 9 ayda geldi. Başkanımız Samandağ’ı asli unsur olarak gördü ve bu dönemde verdiği sözleri tuttu.
Bu süreçte yaptığı çalışmalar takdire şayan” dedi.
Duran ayrıca, Suriye meselesinin kritik bir öneme sahip olduğunu belirterek, “Biz savaş değil, barış ve birlik istiyoruz.
Hatay’da olduğu gibi Suriye’de de kardeşlik ve huzur hakim olmalı” diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantı, Hatay’ın yeniden inşa sürecinde birlik, beraberlik ve adil hizmet anlayışının vurgulandığı konuşmalarla sona erdi.
Başkan Öntürk ve diğer katılımcılar, Hatay’ın birliğini koruyarak yeniden ayağa kalkacağı mesajını verdiler.

Yorum Yazın