29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5337
EURO35.1479
ALTIN2437.7

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Vatandaşlarla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Vatandaşlarla Buluştu
Abone ol
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kumlu, Reyhanlı ve Defne ilçelerini ziyaret ederek mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Kumlu, Reyhanlı ve Defne ilçelerini ziyaret ederek mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Ziyaretlerde Doğuayrancı, Batıayrancı, Kelli, Aktaş, Kumtepe, Karasüleymanlı, Çekmece, Akdeniz ve Harbiye Mahalle sakinlerini dinleyen Başkan Savaş, gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Başkan Savaş, Kumlu'da 11 mahallenin su ihtiyacını karşılayacak büyük bir içme suyu deposunun yapıldığını ve deponun büyük ölçüde tamamlandığını açıkladı.

Savaş, "Kumlu'da uzun süredir yaşanan su sıkıntısını çözmek için büyük bir yatırım yaptık. Depomuz tamamlandıktan sonra Kumlu'da su sorunu kalmayacak" dedi.

Göreve geldiği günden bu yana şehrimin her noktasına eşit hizmet verdiğini vurgulayan Başkan Savaş, "Benden önce köylerimizin hiçbirinde beton asfalt yoktu.

Bugün geldiğimiz noktada beton asfaltı olmayan mahallemiz kalmadı. Çiftçilerimiz de tarlalarına gitmek için artık sıkıntı yaşamıyor.

Üretimlerine devam edebilmeleri adına yollarımızı açıyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Depremin ilk günlerinden itibaren sahada olduklarını ve önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Savaş, "Deprem sonrası 200 bilim adamı, profesyoneller, odalar, sivil toplum örgütleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi gibi kurumlar ile çalışarak Hatay'ın iyileştirme reçetesini hazırladık. 900 sayfalık çalışmamızda kültürümüzden ekonomimize, sosyal hayatımızdan turizme kadar her şeyi düşündük" açıklamalarında bulundu.

Hatay'ın yeniden eski günlerine kavuşması için ellerinden geleni yaptıklarını da sözlerine ekleyen HBB Başkanı Lütfü Savaş, "Hatay bizim canımız. Şehrimiz ve hemşerilerimizin ihtiyaçlarının karşılanması için var gücümüzle çalışıyoruz.

Hatay'ı ranta teslim etmeyeceğiz. Şehrimizi terk etmek zorunda kalan insanlarımızın yeniden geri dönmeleri için ve deprem sonrası 5 gün boyunca bizi kaderimizle baş başa bırakarak enkazdaki vatandaşlarımızın can vermesine neden olanlara şehrimizi teslim etmemek için yeniden aday oldum" dedi.

Son olarak Harbiye Mahallesinde CHP il ve ilçe örgütlerinin mevcut yönetimleri ve geçmiş dönem yöneticileri ile iftar sofrasında buluşan Başkan Savaş,

seçimlere çok az zaman kaldığını ve hayatı boyunca bir araya gelmeyecek isimlerin birleşerek kendisine ve partisine karşı yürüttüğü yıpratma çalışmalarına ve her türlü saldırıya rağmen birlik beraberlik içinde seçimlere gittiklerini söyledi.

Başkan Savaş'a ziyaretlerinde CHP Geçmiş Dönem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Nihat Matkap, İl Başkanı Hakan Tiryaki,

Milletvekilleri Nermin Yıldırım Kara, Mehmet Güzelmansur, CHP Reyhanlı Belediye Başkan Adayı Fevzi Suvaroğlu,

Kumlu Belediye Başkan Adayı Ali Çimer, Kumlu İlçe Başkanı Erdal Çalım, Geçmiş Dönem Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ve İl Kadın Kolları Başkanı Fedva Çekmecelioğlu eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Su ve barışÖnceki Haber

Su ve barış

Samsunda 8 adet kaçak lüks araç motoru ele geçirildiSonraki Haber

Samsunda 8 adet kaçak lüks araç motoru e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar