160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Hanide metrelerce fay kırığı ortaya çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hanide metrelerce fay kırığı ortaya çıktı
Abone ol
KANDİLLİ RASATHANESİ, DİYARBAKIR KALEDİBİ-HANİ MERKEZLİ BİR DEPREMİN MEYDANA GELDİĞİNİ AÇIKLADI.

Diyarbakır’ın kırsal kesiminde yağan karın erimesiyle birlikte ürküten fay kırığı ortaya çıktı.


Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin büyük yıkıma neden olduğu 11 şehirden biri olan Diyarbakır’da kırılan fay hatlarının oluşturduğu toprak yarılmaları, köy sakinlerinin cep telefonu kamerasına yansıdı. Depremler Lice’nin Birlik, Hani’nin Çukur-Uysal ve Kaledibi mahallerinde yaklaşık 100 evin ağır hasar görmesine neden oldu. Hani’de yağan karın erimesiyle birlikte ürküten fay kırığı da ortaya çıktı.


Öte yandan fay kırığının ortaya çıktığı bölgede Kandilli Rasathanesi, Diyarbakır Kaledibi-Hani merkezli bir depremin meydana geldiğini açıkladı. Türkiye saati ile dün 23.59.40’da meydana gelen depremin büyüklüğü 4 olarak açıklandı. Depremin derinliğinin ise 9 kilometre olduğu duyuruldu.


Hani’deki depremlerin merkez üssü olan Kaledibi Güzelce’de fay kırıklarının toprak yüzeyinde karın erimesiyle derin yarıklar oluşturduğu ortaya çıktı. Köy sakinlerinin görüntülediği metrelerce uzunluktaki fay kırıklarının olduğu bölgede derin yarıklar ve çukurlar görülüyor.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kahramanmaraş’ta Ebrar Sitesi’nin enkazını kaldırma çalışmaları sürüyorÖnceki Haber

Kahramanmaraş’ta Ebrar Sitesi’nin enkazı...

Japonyaya gıda ihracatında hedef 500 milyon dolarSonraki Haber

Japonyaya gıda ihracatında hedef 500 mil...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar