160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı İzmitte anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı İzmitte anıldı
Abone ol
TÜRKİYE’DE HALKIN OYLARIYLA SEÇİLEN İLK KADIN BELEDİYE BAŞKANI LEYLA ATAKAN VE ÇALIŞMA ARKADAŞLARI ÖLÜMLERİNİN 52'İNCİ YILINDA İZMİT'TE ANILDI.

Türkiye’de halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan ve çalışma arkadaşları ölümlerinin 52’nci yılında İzmit’te anıldı.


11 Şubat 1971 yılında geçirdikleri elim bir trafik kazası neticesinde hayatlarını kaybeden, Türkiye’nin doğrudan halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan ve belediye meclis üyeleri İsmail Kolaylı, Feridun Özbay ile Abdurrahman Yüksel vefatlarının 52’nci yılında Bağçeşme Mezarlığı’ndaki kabirleri başında dualarla anıldı. Programda, Leyla Atakan ve meclis üyelerinin mezarlarına karanfil bırakıldı.


Anma programında konuşan İzmit Belediye Başkan Vekili Çetin Sarıca, "52 yıl önce Leyla Atakan ile yol arkadaşları İsmail Kolaylı, Feridun Özbay ve Abdurrahman Yüksel gece gündüz aşkla hizmet ederken elim bir trafik kazasında hayatlarını kaybetti. Biz onları hiç unutmadık. İzmit’in her noktasında onların sundukları eserler ve katkılar bugün hala yaşıyor. Bugün niyetimiz, kıymetli belediye başkanımız Leyla Atakan’ın belgesel filminin galasını yapmaktı. Memleketimizin zor günlerden geçtiği deprem hadisesi sebebiyle gala programımızı erteledik. Bu noktada belediyemizin birçok ekibi de deprem bölgesinde. Arama kurtarma ekipleri ile aşçı ekiplerimiz orada. Bölgede mutfaklar kurduk. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, deprem bölgelerini gezerek durumları bizlere iletiyor. Biz de burada İzmit halkıyla beraber katkı sunmaya çalışıyoruz. Allah hepsine güç kudret versin. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Allah bu sıkıntılı günlerden tez zamanda kurtulmayı nasip etsin” dedi.


Anma programının ardından, Leyla Atakan ve çalışma arkadaşlarının anısına irmik helvası dağıtıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Köylü vatandaşlardan depremzedelere 2 ton sucukÖnceki Haber

Köylü vatandaşlardan depremzedelere 2 to...

Nazillide meslek lisesiler depremzedeler için ünlü Bozdoğan sobası üretiyorSonraki Haber

Nazillide meslek lisesiler depremzedeler...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar