14 Ekim 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Hakkari'de Baharın Müjdecisi Çiriş Otu Tezgahlarda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hakkari'de Baharın Müjdecisi Çiriş Otu Tezgahlarda
Abone ol
Hakkari’de kış şartları etkisini sürdürürken, sınır hattındaki Çukurca ilçesinde baharın ilk izleri belirdi. Bölge halkı tarafından "Sıterk" olarak bilinen ve şifa kaynağı olarak görülen çiriş otu, zorlu yolculuğun ardından tezgahtaki yerini aldı.

Hakkari il merkezinde karla karışık yağmur günlük yaşamı olumsuz etkilemeye devam ederken, Çukurca ilçesine bağlı Kayalık köyünün yüksek kesimlerinde doğa uyanmaya başladı.

Baharın habercisi kabul edilen çiriş otu (Sıterk), köylüler tarafından binbir güçlükle toplanarak kent merkezine getirildi.

Seyyar satıcılık yaparak 8 nüfuslu ailesinin geçimini sağlayan Cengiz Baygun, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sarp dağlara tırmanıyor.

İş imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle bu zorlu mesaiye mecbur olduklarını belirten Baygun, yaşadıkları riskleri şu sözlerle anlattı:

"İş bulamadığımız için bahar aylarında kendimizi dağlara vuruyoruz.

Şifalı pancarları toplamak göründüğü kadar kolay değil; hem arazi şartları zor hem de ciddi riskler barındırıyor.

Ancak aile bütçesine katkı sağlamak, geçimimizi devam ettirmek için bu tehlikeye rağmen işimizi severek yapıyoruz."

Doğal ortamda yetişmesi ve birçok hastalığa iyi geldiğine inanılması nedeniyle çiriş otu, Hakkarili vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Pazar tezgahlarında ve seyyar satıcılarda kısa sürede tükenen "Sıterk", bölge mutfağının da vazgeçilmez lezzetleri arasında ilk sırada yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 1
    KIZGIN
Bariyerlere çarpıp tarım arazisine giren otomobilde 5 kişi yaralandı Önceki Haber

Bariyerlere çarpıp tarım arazisine giren...

Cep telefonu elinden alınınca evden kaçan 13 yaşındaki kız bulundu Sonraki Haber

Cep telefonu elinden alınınca evden kaça...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar